CA-ul Școlii Gimnaziale Turcinești a decis: Educatoarei cercetate pentru furt i s-a refuzat cererea de menținere în activitate

266

Consiliul de Administrație (CA) al Școlii Gimnaziale “Gr. Geamănu” din Turcinești, întrunit luni în ședință, a decis să nu aprobe cererea de menținere în activitate a educatoarei de la Rugi, cercetată de poliție într-un dosar penal privind furtul produselor alimentare primite, pe program guvernamental, de către preșcolari. Asta deoarece, Valerica Contoloru, cadru didactic în vârstă de 60 de ani, a depus, săptămâna trecută, la secretariatul școlii o cerere de menținere în activitate pentru următorii trei ani de zile, asta deoarece ea îndeplinește luna aceasta condițiile de pensionare. Educatoarea, acuzată de furtul laptelui și cornului pentru preșcolarii pe care îi educă, a dat explicații în Comisia de Disciplină a școlii, dar ancheta nu s-a finalizat.

Valerica Contoloru este cadru didactic la grădinița de la Rugi, comuna Turcinești, abia din septembrie, aceasta venind la unitatea în cauză prin transfer. Educatoarea are grijă de zece preșcolari, care provin din două sate ale comunei. Deși nu a avut probleme în scurtul timp petrecut la catedră la Turcinești, dificultățile din fostul cămin conjugal au făcut-o protagonista unui dosar penal, care i-a atras și oprobiul public. Totul, după ce Valerica Contoloru a fost acuzată de fostul soț că ar sustrage zilnic din porția de lapte și corn a preșcolarilor săi. De altfel, reclamantul a dus la poliție mai multe fotografii cu produsele respective din frigiderul educatoarei, instantaneele fiind surprinse în mai multe luni din toamna anului trecut. Un polițist s-a deplasat acasă la educatoare a găsit produsele reclamate în frigider, le-a ridicat și le-a restituit școlii pe bază de proces-verbal, în timp ce deținătoarei i s-au cerut explicații. În paralel, Comisia de Disciplină a școlii s-a întrunit vineri, educatoarea fiind chemată să explice cele întâmplate.

A dat explicații Comisiei de Disciplină
“Cadrul didactic de la Rugi a fost prezent, vineri, în fața Comisiei de Disciplină a școlii, întrunită tocmai pentru a elucida dacă Valerica Contoloru se face sau nu vinovată pentru cele petrecute. Comisia este încă în anchetă”, a declarat, ieri, la cererea Gorjeanul, directorul Școlii Gimnaziale Turcinești, Cecilia Roșulescu.
Consiliul de Administrație al școlii s-a întrunit și el pentru a lua în discuție cererile de menținere în activitate a dascălilor care, în timpul acestui an școlar, îndeplinesc condițiile de pensionare. Cererea educatoarei de la Rugi, care mai voia să rămână la catedră încă trei ani, a fost respinsă. “Cererea de menținere în activitate pentru următorii trei ani a educatoarei de la Rugi a fost respinsă luni de Consiliul de Administrație al școlii noastre. Dânsa va rămâne în activitate până în septembrie”, a conchis directorul unității de învățământ.
De altfel, primarul comunei Turcinești, Dumitru Modrea, s-a arătat revoltat, săptămâna trecută, pentru faptele educatoarei de la grădinița Rugi, edilul considerând că cele petrecute pătează, pe nedrept, imaginea școlii.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here