Ca să scape de anchetă / Poliţistul Udrişte de la Bălăneşti a luat-o la sănătoasa de la locul accidentului

332

Aflat la volanul maşinii sale cu numărul GJ.04.KID, agentul Romeo Udrişte, de la Postul de Poliţie Bălăneşti, a provocat, în urmă cu vreo doisprezece zile un accident rutier la Drăgoieni, în dreptul casei cu numărul 82, proprietar fiind Viorica Tomoiu. Poliţistul a reuşit să-şi pună autoturismul personal cu roatele în sus, pe partea dreaptă a carosabilului, după care, potrivit martorilor, ar fi ieşit din maşina răsturnată şi ar fi luat-o la fugă, părăsind locul faptei. Maşina a fost ridicată ceva mai târziu, în absenţa şoferului, accidentul în cauză nefiind anchetat de nimeni, atâta timp cât poliţistul nu a produs victime şi pagube materiale pentru alţii. Localnicii din Drăgoieni, martori la toată întâmplarea petrecută într-o zi de vineri, se crucesc şi acum când îşi amintesc cum a rupt-o la sănătoasa poliţistul, cunoscut în Bălăneşti ca fiind prieten cu Bachus, incidentul nestârnind vreo anchetă a superiorilor acestuia.

În seara zilei de 3 octombrie, în jurul orelor 18.00, o maşină de culoare bleumarin închis a intrat într-un şanţ situat pe partea dreaptă a carosabilului, în Drăgoieni, semn că şoferul se îndrepta dinspre Târgu-Jiu, probabil, Bălăneşti. Maşina a fost băgată într-un şanţ, şi din cauza vitezei, şanţul neavând o adâncime mai mare de 50 de cm, autoturismul s-a răsturnat cu roatele în sus. Accidentul a fost văzut de proprietara casei, în faţa căreia s-a şi întâmplat evenimentul, este vorba despre Viorica Tomoiu, în vârstă de peste 70 de ani, acceasta fiind şi cea care a anunţat evenimentul apelând telefonic la 112. Nu este singura martoră a accidentului, şi alţi cetăţeni fiind suprinşi de cele petrecute. În faţa martorilor, speriaţi de cele întâmplate, din maşina răsturnată, a ieşit pe brânci un bărbat în uniformă de poliţist, acesta fiind identificat de cei prezenţi ca fiind agentul-şef de poliţie de la Bălăneşti, Romeo Udrişte, de loc din Muşeteşti, care în loc să rămână la locul faptei ar fi luat-o la fugă. A chemat de altfel o maşină, telefonic, a urcat în aceasta şi a plecat, spre uimirea celor prezenţi. La ceva timp, cam la o oră după producerea accidentului, şi în lipsa şoferului, un utilaj de tractat a venit la locul accidentului, a întors maşina pe roate şi a pus-o pe o platformă ducând-o de la locul faptei. Între timp, la locul faptei, urmare a apelării la 112, s-a prezentat şi un poliţist, maşina fiind ridicată în prezenţa agentului, care nu părea uimit că posesorul maşinii, sau mai precis şoferul în uniformă, nu era lângă autoturism.

Anchetă, cu iz de muşamalizare
Oamenii prezenţi la locul acidentului au făcut ochii mari când au văzut felul în care, în opinia lor, s-au şters urmele accidentului, banal la prima vedere, deşi în locul în care a intrat cu maşina agentul Udrişte se văd urmele anvelopelor. Localnicii sunt convinşi că Udrişte nu era în regulă în ziua accidentului, asta deoarece a fugit brusc de la locul faptei. Unii suspicionează că agentul era băut sau că, de nu, maşina acestuia nu era în regulă, neavând poate ITP, RCA-ul sau alte taxe plătite. Localnicii aşteaptă un răspuns public de la IPJ Gorj, legat de acest eveniment care ridică semne de întrebare cu atât mai mult cu cât autorul este un poliţist care a fugit de la locul faptei.
Accidentul de la Drăgoinei a ajuns şi la urechile localnicilor din Bălăneşti, care ştiu şi ei că maşina poliţistului a fost implicată într-un accident rutier, unii chiar văzând maşina răsturnată în ziua respectivă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here