Ca la noi, la nimeni/Deviza lui Cioloş: “Din greşeală în greşeală spre înfrângerea finală!”

247

Caniculă, vacanţă parlamentară şi liniştea aparentă dinaintea posibilei furtuni ne dă peste cap. Mai sunt şi demnitari care se fac că lucrează. Unul dintre ei este însuşi primul ministru, Dacian Julien Cioloş, aflat în fruntea unei delegaţii în Asia, primele patru zile fiind dedicate unei vizite în Vietnam. Unde, zice-se, n-ar mai fi călcat picior de premier român în ultimii 15 ani. Iar Cioloş a luat după el peste 20 de oameni de afaceri români. Nicio noutate faţă de Guvernul PreşBăsescu-Boc, care în 2007 a cărat cu Emil Boc, la Beijing, vreo 60 de oameni de afaceri din România. Rezultatele economice fiind zero atunci şi cum bănuim că vor fi şi de data aceasta!
Înainte de a pleca în turneul asiatic, primul ministru tehnocrat şi cu mandat limitat a lansat o torpilă: intenţia Cabinetului Cioloş de a vinde câteva mine de sare. Ce l-o fi determinat să pună sare pe rănile sângerânde ale dezastruoasei sale guvernări? Greu de spus, dar dacă n-a vorbit doar ca să se bage-n seamă este destul de grav. Curtat de Noul PNL să intre până la gât în mocirlosul partid membru al PPE, unde-i şi Cioloş membru ca francez, în mod sigur (im)popularii din Noul PNL îi vor ţine isonul!
Despre acest caz, al unor posibile privatizări ilegale, nepermise unui guvern tehnocrat, liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat că social-democraţii vor convoca Parlamentul în sesiune extraordinară şi vor depune Moţiune de cenzură contra Guvernului Cioloş! Despre care Liviu Dragnea susţine, pe bună dreptate, că nu are nici un fel de legitimitate ca guvern interimar ce este, neputând să vândă vreo bucăţică, vreo piatră din România. Textual, declaraţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, sună astfel: „(…) Ca să poţi să vinzi ceva în România trebuie, totuşi, să ai o susţinere legitimă, o susţinere populară şi să prezinţi argumente serioase pentru ca din România să plece ceva. Plus că asta este un domeniu strategic. La noi, în programul de guvernare spunem mai uşor cu privatizările de dragul privatizărilor. Dacă e o companie care este la pământ, care este praf şi pe care statul nu poate să o rezolve, să o refacă profitabilă da, dar companii care au venituri foarte mari, strategice, nu avem de ce să le vindem. Eu cred că dacă acest guvern încearcă să facă acest lucru atunci putem convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru Moţiune de cenzură.”
Liderul social-democraţilor a mai afirmat că în situaţia în care vreun act al Guvernului Cioloş pune în pericol securitatea naţională, siguranţa naţională, interese strategice, atunci PSD depune o Moţiune de cenzură, chiar dacă în acest fel s-ar ajunge la alegeri anticipate.
Când au mers în Parlament să obţină susţinerea, Guvernul Cioloş s-a prezentat cu un program de guvernare încropit pe o ciornă de 13 (număr cu ghinion!) pagini. Nu au vorbit de privatizări, ci au spus că vor face lucruri bune, că eficientizează unde este de eficientizat şi că doresc o relaţie bună cu Parlamentul. Nu au făcut nici una, nici alta din toate aste, vorba lui Liviu Dragnea, dar s-au hotărât să mai scoată nişte bani de-a moaca, în detrimentul intereselor României, şi să vândă câteva mine de sare!
Oare Stăpânul „Guvernului meu” ce-o avea de spus?!

Ion Predoșanu
P.S. Ceea ce am afirmat că ar putea fi o înfrângere, pentru Guvernul Cioloş n-ar fi exclus să fie o victorie. Dacă miniştri lui tot dau repetate dovezi de incompetenţă, s-ar putea să ne înşelăm noi. Şi să fie competenţi în distrugerea României, aşa cum le-o fi misiunea lor venită de la Bruxelles ori de aiurea!(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here