Ca la noi, la nimeni – Ziua Moțiunii de cenzură! (și Agenția de tocat miliarde de Euro)

280
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Eșecul este simpla oportunitate de a începe din nou, de data asta mai inteligent.” – Henry Ford

În vacarmul și tensiunile de la vârful PNL, generate de lupta oarbă dintre Orban Ludovic, actualul președinte lăsat tot mai singur, și Florin Cîțu, avantajat că deține în pixul lui banii și puterea pe care i le dau funcția de prim-ministru, cred că este cel mai potrivit moment pentru ca Partidul Social Democrat (PSD) să depună o Moțiune de cenzură. Ceea ce, negreșit, se va petrece azi, miercuri.
MOȚIUNEA DE CENZURĂ PROVOACĂ ALTE NOI TENSIUNI ÎN PNL! Evident, Moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Social Democrat (PSD) provoacă alte tensiuni în PNL. Curios, prim-ministrul Florin Cîțu nu a fost prezent marți, când se știe că sunt trei ceasuri rele, la ședința forului suprem de conducere al PNL, ignorându-l. Cică ar fi lansat programul de vaccinare – unul care merge prost, ca și guvernarea – într-un lan de lavandă, iar unii mai ironici aminteau și de Planul Naval de Revărsare și Reziliență.
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat pe marginea situației politice actuale din România și despre organizarea unor eventuale alegeri anticipate.
Bogdan Chirieac a intervenit în direct la România TV, unde a vorbit despre Moțiunea de cenzură pe care o depune Partidul Social Democrat. În interiorul PNL sunt tensiuni după ce mai mulți parlamentari ar vrea să voteze moțiunea de cenzură, fiind nemulțumiți de „puterea” lui Florin Cîțu. Ludovic Orban susține că prioritar este programul de guvernare și le-a cerut colegilor să meargă la votul pentru Moțiunea de cenzură, dar să se abțină.
PREVIZIUNI: TRECE SAU PICĂ? Întrebat cât de real este acest scenariu, Bogdan Chirieac a răspuns:
„Moțiunea de cenzură în mod sigur nu va trece (mă rog, e opinia sa, deși s-a înșelat de multe ori, n.m. I.P.) Ce spune domnul Orban e banal. E vestitul „prezent, nu votez”, inventat de PDL în epoca Băsescu, când îi era teamă că o să pice Guvernul. Și acum se va întâmpla același lucru. În privința alegerilor anticipate, ele sunt practic imposibil să fie realizate în România. S-a încercat anul trecut, toată lumea fiind de acord: președintele Iohannis, cu președintele PNL, PSD și cine mai era în Parlament. Nu s-a reușit, a venit pandemia. În rest, trebuie să pice două guverne și după aceea președintele ar putea să declanșeze alegeri anticipate în 60 de zile. Lucrul acesta nu-l va face niciodată Klaus Iohannis. Și-a dorit Guvernul său încât nu va renunța la el. Ce va face cu el? Vedem. Bagă România sub nivelul mării și aici este, în primul rând, meritul USR. Dar dacă actualul președinte Iohannis nu își poate recunoaște o eroare politică, asta e situația acum când vorbim”, a declarat Bogdan Chirieac.
PSD depune Moțiune de cenzură azi, miercuri. Anunțul provoacă deja tulburări în PNL, măcinat și așa din cauza luptei de putere dusă între Orban Ludovic și Florin Cîțu.
AGENȚIA DE TOCAT MILIARDE DE EURO! În timp ce România riscă să piardă 73 de milioane de euro de la Banca Mondială, ce ar veni pentru un proiect al actualului manager al Spitalului de Copii ”Grigore Alexandrescu” din București, din pricina Cucoanei Clotilde Armand, care refuză semnarea unui aviz, se pune la cale crearea unei agenții de tocat 2 miliarde de euro. Tot în Sănătate.
PNL și USR se ceartă și trag de cele 2 miliarde de euro prevăzuți în PNRR la sănătate și despre care se vorbea în luna decembrie a anului trecut, la Vila Lac 3, că vor fi alocați de la stat până la finalul anului 2022.
Numai că pungașul de Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a trecut Agenția pentru Investiții în Infrastructura de Sănătate în fantomaticul PNRR, păcălind deocamdată Comisia Europeană.
Deși nimic nu-i sigur și s-ar putea să nu vedem niciun ban european de la Comisia Europeană prin PNRR.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here