Ca la noi, la nimeni – Vremea strategiilor secrete!

869

Motto: „Cu puțină strategie, viața poate fi transfigurată.”
Constantin Noica
„În Matehesis sau bucuriile simple

Miercurea ședințelor a trecut. Prima fuse una de guvern, întreruptă spre a fi reluată după ședința CSAT. Condusă de președintele Klaus Werner Iohannis, cu o mică parte din „GuWernerul Meu” din dotare, în frunte cu însăși prim-ministrul Orban Ludovic. Actualul CSAT a aprobat dezvoltarea armatei României pe încă șase ani, adică și după ce președintele Iohannis își va termina mandatul.
SECRETELE GRUPULUI DE REFLECȚIE STRATEGICĂ. La declarația de după ședința CSAT, președintele Klaus Werner Iohannis a anunțat o modificare. Vechiul Grup condus de ministrul de Interne, Marcel Vela, va fi înlocuit de Grupul de Reflecție Strategică. Un grup despre a cărui componență și competență nu se știe încă nimic. Probabil, nu vor lipsi dintre membrii respectivului grup cei din Academia SRI. Nu-i nimic rău în asta, dar măcar ar fi trebuit să știe și cetățenii cine gândește în locul lor. Oricum, despre economie și relațiile comerciale, atâtea câte sunt, ale României, președintele Iohannis nu ne-a zis chiar nimic. Secretomanie curată. Sau murdară, cum vreți să-i ziceți!
Dacă vă veți întreba dacă-i cumva vorba de securitate națională? Sigur că da. Numai că SRI n-a zis nimic despre securitatea sanitară, înaintea declanșării epidemiei cu Coronavirus, ajunsă acum pandemie. Cât despre securitatea alimentară, nici de aceasta nu s-a zis nici pâs!
ȘEDINȚA GUVERNULUI, ÎN COADĂ DE PEȘTE! „Genialul” Cîțu a aflat că Programul IMM Invest trebuie corectat. Dar ce măsuri ale Guvernului LuCOVID n-au avut nevoie de corecții? Bașca faptul că măsurile de susținere a economiei și a firmelor este ambiguu. Și discreționar. Firmele care și-au băgat angajații în șomaj tehnic vor primi niscaiva contribuții de la stat abia după 1 iunie, iar cele care-au supraviețuit cum au putut nu primesc niciun ban! Primele vor fi obligate să depună cereri la AJOFM și primesc banii abia după 15 +3 zile, pe niște criterii bizare. Agricultura și industria alimentară nu sunt băgate în seamă. Așa că aceia care scapă de COVID-19, au toate șansele să moară de foame. Ziua Copilului, de 1 Iunie, bate la ușă. Să nu credeți că se gândește Guvernul LuCOVID să dea alocațiile pentru copii mărite!
CÎȚU A PICAT IAR. ÎN PICIOARE! Senatul a dezbătut și votat, miercuri, o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela. Normal, au fost acuze între PSD – cel care a introdus moțiunea – și Marcel Vela(cu bâlbe, contradicții și retractări).
„Dacă s-ar face un clasament mondial al aberațiilor decise de autorități în timpul pandemiei de coronavirus, cu siguranță, România ar fi printre primele locuri”, acuzau semnatarii moțiunii, potrivit news.ro.
Senatorul Titus Corlățean a fost printre cei mai vehemenți, mai virulenți contestatari și i-a transmis ministrului de Interne, Marcel Vela, că este în această funcție datorită votului social-democraților. Corlățean l-a acuzat pe Vela că nu a luat măsuri pentru gestionarea pandemiei încă din decembrie și ianuarie, când apăruseră informații despre gravitatea coronavirusului.
„Am ascultat cu dezamăgire ce ați spus în anumite puncte, sunteți ministru de Interne datorită votului PSD, pentru că am știut atunci să trecem peste ce ne separă, nu aveam niciun fel de încredere în capacitatea Guvernului de a conduce această țară, țara în pandemie avea nevoie de un guvern funcțional”, a spus senatorul Titus Corlățean.
Senatorul l-a întrebat pe Marcel Vela care e baza juridică care a permis „Operațiunea Sparanghelul” pe plan intern și cine i-a dat acest ordin „Cine a dat acest ordin? Președintele? Premierul? Dumneavoastră? Dacă nu există o bază juridică și nu e un acord româno-german, au fost încălcate ordonanțele militare și hotărârile Parlamentului”, a mai acuzat Corlățean.
Moțiunea a trecut cu 65 de voturi „pentru”, 25 „împotrivă” și cinci abțineri. Iar Cîțu a rămas în picioare, căci nu-și va da demisia de onoare. Întrucât nu are Onoare!
ION PREDOȘANU

P.S. Moneda națională s-a depreciat, miercuri, în raport cu Euro, până la o cotație de 4,8432 lei. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here