Ca la noi, la nimeni – Vrabia (PNL) m(ăl)ai visează!

224

Nici măcar în vizita din Polonia, preşedintele Klaus Iohannis n-a uitat într-un interviu acordat unui ziar polonez să reamintească faptul că îşi doreşte un alt guvern, un “guvern al meu” cum se exprima în alte dăţi.
Acum, nici nu mai ştim ce să credem. Ba nu dorea ca puterea să fie în mâinile unui singur partid – PSD, cum zicea în campania electorală prezidenţială -, dar iată că se contrazice de când e în fruntea ţării şi a “bucatelor” şi vrea, cu tot dinadinsul, ca PNL să ajungă la guvernare. Pupila sa, Alina Gorghiu, nu mai pridideşte cu ameninţările asupra lui Victor Ponta şi a cabinetului pe care acesta îl conduce.
Pe de altă parte, cel mai influent partid din Campania electorală prezidenţială – “Partidul DNA” – nu se mai opreşte şi-i vânează, cu predilecţie, pe oamenii apropiaţi sau chiar membrii ai Guvernului Ponta şi ai Alianţei de guvernare aflată, desigur, la putere.
Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat nu mai departe de sâmbătă, la Sinaia, că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta ar putea fi depusă în luna mai. Acelaşi lider PNL, Orban Ludovic, a mai arătat că ar prefera ca Guvernul să cadă în urma unei moţiuni de cenzură şi nu ca urmare a acţiunilor DNA!
În vremea aceasta, aproape că nu există zi de la Duzmnezeu în care DNA să nu facă arestări spectaculoase şi să înceapă alte şi alte urmăriri penale, majoritatea pe baza unor denunţuri – demersul începerii urmăririi penale asupra ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, l-a luat prin surprindere şi pe Ludovic Orban, dac-ar fi să-i dăm crezare. Denunţătorul lui Darius Vâlcov nu este încă precizat. Totuşi, în cazul său ar mai fi şi alte patru persoane. Totuşi, Minel Prina, primarul din Slatina, va fi cercetat în arest la domiciliu, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, sâmbătă, cererea DNA de arestare preventivă a acestuia.
Primul ministru, Victor Ponta, a scris pe Facebook, după acest nou demers al DNA, şi a dat asigurări că proiectul Codului Fiscal, la care Darius Vâlcov a avut şi încă va continua să aibă un rol determinant va merge mai departe cu orice preţ şi în orice conjunctură politică! “Dezvoltarea economică a ţării este direct legată de adoptarea şi implementarea acestui nou Cod Fiscal -, posibil datorită muncii oamenilor din această ţară şi rezultatelor guvernării din 2012-2015!”, a mai continuat premierul Ponta.
Ion Predoşanu

P.S. Codul Fiscal cel nou nu este agreat de liberali şi de oamenii de afaceri apropiaţi lor. În plus, i-ar mai deranja de DNA şi SRI, rolul ANAF scăzând simţitor. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here