Ca la noi, la nimeni – Vizita de lucru a lui Iohannis, la Fundeni!

619

Motto: „Avantajul superficialității. E mereu în prim plan.” – Valeriu Butulescu

În chiar ziua de sfântă duminică, cu mult înainte de anunțata „vizită de lucru” a președintelui Klaus Werner Iohannis la Institutul de Boli Cardiovasculare „Iliescu” de la Fundeni, undeva la marginea Bucureștilor, am mai primit și alte vești proaste din țară.
Așa, de pildă, am aflat de un incendiu la un Spital CFR din Cluj-Napoca, unul grav, cu evacuarea unor bolnavi. Unitatea nu a solicitat – și, în consecință -, deci nu a primit autorizație de funcționare pentru că nu avea nici măcar autorizație de securitate la incendiu.
Altă veste tristă a venit dinspre Spitalul de la Lețcani, inaugurat cu foarte mare întârziere de ministrul (Ne)Sănătății Guvernului LuCOVID – Nelu Tătaru, unul dintre protejații incompetenți ai caricaturii de prim-ministru Orban Ludovic! În urma incendiului de la Secția ATI Piatra Neamț, alți doi pacienți au murit.
Cei doi pacienți fuseseră transferați de la Terapia Intensivă din Piatra Neamț, în urma incendiului de la Secția ATI, anunțau, chiar duminică dimineață, surse medicale.
De fapt, anunțul limpede și trist, dar adevărat l-a făcut, tot duminică, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Din Iași, dr. Carmen Dorobăț.
„Din cei șase pacienți veniți de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț am pierdut, din nefericire, patru. Erau pacienți cu vârsta de 65 de ani, cu comorbidități și care nu aveau infecții cu SARS-CoV-2. Niciunul nu are probleme datorate unor leziuni provocate de arsuri. Decesele au fost înregistrate în acest sfârșit de săptămână, nu azi dimineață”, a precizat Dr. Carmen Dorobăț.
*
După ora 9,30 a zilei de sfântă duminică, președintele Klaus Werner Iohannis s-a aflat la Institutul de Boli Cardiovasculare C.D. Iliescu, de la Fundeni, unde-a mimat, cum se spunea pe vremuri, o „vizită de lucru”. În urma căreia a lăudat – ca model de superficialitate și autosuficiență specifice Guvernului Iohannis-Orban – „Eforturile pentru creșterea capacității secțiilor ATI vor fi intensificate!”
Și conferința de presă ce a urmat superficialei pretinse analize de la Fundeni a fost tot un fușerai specific atoateștiutorului Iohannis. Cel care, sfătuit prost de nespecialistul Nelu Tătaru – aflat în campanie electorală! – numără locurile la ATI din țară precum celebrul Pristanda al contempranului nostru Ion Luca Caragiale.
Chiar dacă sâmbătă și duminică testările au fost extrem de reduse, totuși, numărul infectaților cu SARS-CoV-2 bate spre mia de oameni, dintre care 1.400 sunt la ATI și 1.174 în stare foarte gravă. Nici decesele nu au scăzut prea mult, înregistrându-se nu mai puțin de 131 de morți. Bănuiesc, de COVID!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here