Ca la noi, la nimeni – Visurile unei nopți de iarnă

305

INCENDIEREA CASELOR LUI IOHANNIS?! În căutarea unor metafore plastice legate de existența sau nu a artificiilor la noaptea dintre ani, jurnalistul Cornel Nistorescu – cel curios și talentat din născare – se preface că n-ar ști adevărul despre Colectiv Club, dar nici nu are importanță din moment ce mai toată lumea o ține una și bună. Cu inexistența accidentului. Neavând argumente, el nu se bagă, dar apelează la o (im)posibilă incendiere a caselor lui Klaus Iohannis. Alea șase!!! Cum Curtea de Apel Brașov a amânat pentru 25 ianuarie pronunțarea deciziei sale în legătură cu introducerea acțiunii de recurs în anulare, președintele Klaus Iohannis are încă emoții. Măcar el, dacă recursul în anulare în Cazul Mariana Rarinca a fost, de fapt, o altă favoare pentru abuziva președintă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.
SCANDAL LA CSM (Consiliul Superior al Magistraturii). Într-un fel, președintele Klaus Iohannis fusese invitat la ședința de alegeri a CSM. Faptul că a refuzat invitația îl privește și poate fi legată de faptul că are pe rol cauza din Dosarul casei pierdute, din Sibiu. Și totuși, Consiliul Superior al Magistraturii, format din judecători și procurori, vreo 19 în total, și-a ales conducerea. Chiar ieri, președintele cel nou fiind Mircea Aron, reprezentantul în CSM al Înaltei Curți de Casație și Justiție, votat cu o “majoritate zdrobitoare”, după cum s-a exprimat fostul președinte, Marius Tudose. Nu insistăm asupra programului său managerial, dar amintim că a promis CSM-ului transparență și corectitudine în procedurile de numire în funcții de conducere la ÎCCJ, PÎCCJ și DNA. La final, s-a produs un scandal. Judecătorul CSM Horațiu Dumbravă i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să aibă o poziție clară atunci când vine vorba de problema posibililor ofițeri acoperiți din Justiție. Mai mult, judecătorul Horațiu Dumbravă s-a arătat deranjat de faptul că Iohannis nu a asistat la ședința în care au fost aleși președintele CSM, judecătorul Mircea Aron și vicepreședintele Luminița Palade.
O SCRISOARE (NE)PIERDUTĂ CĂTRE PREȘEDINTE. Taman din Statele Unite ale Americii, Sorin Roiban, un specialist în IT, stabilit acolo din anul 1999, în numele său, al familiei și al unor membri ai comunității de români pe care-o reprezintă scrie direct Președintelui pierdut al României, între altele, că o expediază tocmai din locul unde s-a stabilit: “În Florida, aici, unde v-ați petrecut vacanța de iarnă la Soare.“ El își exprimă nemulțumirile față de sistemul electoral, de aglomerațiile din punctele de frontieră și, mai ales, față de faptul că un ministru al Guvernului Cioloș vrea să impoziteze banii câștigați de oamenii din diaspora.
ION PREDOȘANU

P.S. Dacă președintele Klaus Iohannis, ca naș, a fost de sărbători la finul său – fost tenismen de duzină – care-o critică într-un ziar din Sibiu pe Simona Halep, primul ministru are serios de lucru. A dat o fugă cu un avion cam scump la Berlin, s-o întâlnească pe Doamna Cancelar al Germaniei, Angela Merkel, ca să ia notițe asupra a ceea ce mai are guvernul său de făcut. Așa, ca să fie pe placul total al Germaniei(Ion Predoșanu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here