Ca la noi, la nimeni – Victor Ponta, la mâna lui Iuda

277

Astăzi, calendarul creştin ortodox îl are la loc de cinste pe Sfântul Apostol Iuda, ruda Domnului. Nu-i sărbătoare de nici un fel. Dar Iude există şi printre noi. Unul dintre ei a fost ministru de vreo şapte ori, la Apărare ori la Interne.
Unde-i şi acum, dar controversatul Gabriel Oprea, preşedintele UNPR – după unii, Uniunea Naţională a penalilor din România – mai deţine şi funcţia de viceprim-ministru în Guvernul Ponta. Iar Victor Ponta este în spital la turci şi l-a lăsat să gireze postul de prim-ministru. Exact până astăzi. Doar că, dacă doctorii turci nu-i permit o externare, în urma unui consult sever, tot Gabriel Oprea e cel mai mare şi mai tare la Palatul Victoria.
Numai în ultima săptămână, pe primul ministru Victor Ponta l-au părăsit doi consilieri. Primul a făcut-o analistul Radu Magdin, numit la sfârşitul anului trecut consilier onorific al premierului pentru a se ocupa de strategia de comunicare externă a acestuia. Al doilea, şi-a anunţat plecarea pe Facebook, motivând că a luat această decizie cu mai multe luni în urmă, din dorinţa de a reveni în mediul asociativ în care a activat în ultimii 25 de ani. Este vorba de gorjeanul Cornelius Vişoianu. Punct. Gabriel Oprea încă nu l-a părăsit pe Victor Ponta, i-a jurat credinţă la votarea Moţiunii de cenzură, dar s-a răzgândit, după o întâlnire privată cu preşedintele Klaus Iohannis, şi ameninţă cu părăsirea alianţei de guvernare. În anumite condiţii impuse chiar de el!
Aflăm cu surprindere că s-a mai înfiinţat o Academie. Ca şi cum nu ne ajungeau Academia Română, Academia de Ştiinţe şi Academia de Ştiinţe Medicale. Nişte generali, precum „generalul de justiţie” Gabriel Oprea, Dr. George Cristian Maior şi alţii – generali şi colonei din servicii, poliţie şi armată – au creat din neant o academie numai a lor. Botezată Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale. Exact asta ne mai lipsea. Chit că mai existau Academia Militară „Carol I” şi o Academie de Informaţii „Mihai Viteazul”. Printre fondatori să-i amintim pe Gabriel Oprea, Vasile Blaga, „generalul politic” Neculai Onţanu, George Cristian Maior, generalii Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, Şeful Departamentului juridic din SRI, care-şi propun să salveze naţiunea română. Cum şi prin ce mijloace nu se spune. Nu cumva s-a căzut în ridicol? Chiar dacă senatorul Valer Marian i-a cerut viceprim-ministrului să prezinte dovada că a absolvit o facultate de drept, aflăm că prof.univ.dr. Gabriel Oprea a condus doctorate la Academia de Poliţie şi, mai nou, la Academia de Informaţii. Chit că este mai cunoscut ca fost ofiţer de intendenţă înainte de 1989, la Hotelul Agat, de lângă stadionul Ghencea, al Ministerului Apărării Naţionale antedecembrist. Omul şi-a format partiduleţul lui din strânsura independenţilor şi a fost soluţia imorală pentru supravieţuirea Cabinetului Emil Boc, pentru ca apoi să-l trădeze pe prim ministrul celor 78 de zile Mihai Răzvan Ungureanu. Cine a trădat odată o va mai face. Mai ieri, alaltăieri, viceprim-ministrul Gabriel Oprea ameninţa: „I-am spus-o şi lui Ponta, le-am spus-o şi colegilor de coaliţie, în momentul în care se lucrează, de exemplu, la Codul Penal pe furiş, vor să-l modifice sau se doreşte un atac asupra statului român, pe noi ne pierde(…) Dacă actuala coaliţie ar încerca să dărâme ceva din statul român, ne-a pierdut de parteneri.” Cea mai mare ispravă a sa este dărâmarea Guvernului MeReU. Nu se ştie dacă este sau nu ultima de acest fel. La cât e de schimbătoriu şi fără scrupule acest Iuda al zilelor noastre nimic nu-i exclus! Vorbeşte cam agramat, neuitând să pronunţe interesul naţional niciodată, iar UNPR-ul are peste 70 de viitori pensionari cu pensie specială, dar strânge pe mai departe parlamentari cu frică de DNA-SRI, în momentul de faţă fiind piatra de moară legată de gâtul lui Victor Ponta.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here