Ca la noi, la nimeni – Vești bune, vești proaste!

171

Voi începe cu o veste pe care-o apreciez drept foarte bună și cu mare impact pentru anii ce vin ai României. Sau cel puțin așa îmi place să cred. Această veste am primit-o, cu mare plăcere, exact în Ziua Culturii Naționale și de Ziua Poetului Național Mihai Eminescu.
Ne-ar bucura dacă totdeauna am putea spune că ”semne bune anul are”, cu toate că nu-i cum vrea omul, ci cum vrea Domnul. Într-un interviú extrem de echilibrat și plin de idei al primului ministru al României, Sorin Grindeanu, ni s-a readus aminte că Guvernul Grindeanu a debutat cu un Cod Roșu, cum îi șade bine unui guvern de stânga, a glumit primul ministru. Oricum, de la investiré, Guvernul Grindeanu nu a stat deloc și a trecut la o seamă de măsuri în folosul populației. Ba chiar și viscolele și gerurile cumplite le-a gestionat bine.
Din mai multe surse, cea mai credibilă fiind aceea a secretarului Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, am aflat că Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților și președinte al PSD în același timp, a primit o invitație de a participa în Statele Unite ale Americii la Ceremonia de investiré a celui de-al 45-lea Președinte al SUA, Donald Trump. Invitația vizează perioada 17-21 ianuarie 2017. Alături de Liviu Dragnea, la eveniment va participa și primul ministru Sorin Grindeanu. Invitația a fost trimisă de unul dintre cei doi vicepreședinți ai Comisiei prezidențiale de inaugurare a mandatului, Elliott Broidy. În cursul vizitrei, cei doi oficiali români ar urma să aibă o întrevedere cu generalul Thomas Flynn, Consilierul pentru securitate națională al lui Donald Trump, dar și cu vicepreședintele Mike Pence.
*
Și acum să continuăm cu vestea proastă. Sau cea mai proastă. Într-un editorial din Cotidianul de ieri, 16 ianuarie 2017, marca înregistrată Cornel Nistorescu și intitulat: ”De ce tace Klaus Iohannis. Președintele știe cum au contribuit SRI și Florian Coldea la alegerea sa.”
Desigur, nu vom relua toate ideile și argumentele editorialului ce se găsește pe site-ul: https://www.gorjeanul.ro/editorial/ca-la-noi-la-nimeni-simulacru-de-transparenta-simulacru-de-democratie. care se explică rolul lui Vasile Dâncu, profesor la Academia Națională de Informații și patrón al IRES prin anul de (diz)grație 2014. La múltele manevre ale tandemului Crin Antonescu-Klaus Iohannis se răspunde acolo și nu mai are rost să lămurim acum întorsăturile din viața fostului om politic Crin Antonescu. Totuși, implicarea lui Vasile Dâncu s-a comis prin prezentarea la SRI, într-o ședință extrem de importantă, pe 20 februarie 2014, a rezultatului unui sondaj de opinie privitor la modelul personalității viitorului președinte. Rezultatele studiului îl indicau pe Klaus Iohannis drept modelul ideal pentru funcția de președinte al României. Cu scuzele de rigoare și cu permisiunea domniilor voastre, cititorii, voi relua doar un paragraf: ”Din toate părțile ne vin infoirmații că Traian Băsescu a validat scenariul SRI cu Iohannis președinte. Și că se lucrează pe rupte la îndeplinirea lui. Primim referiri la protecția pe care Klaus Iohannis i-o va asigura fostului președinte Traian Băsescu.”
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here