Ca la noi, la nimeni – Vedeta Kovesi – Liderul partidului DNA!

167

Cel mai influent factor în trecuta campanie pentru alegerile prezidenţiale este, fără putinţă de tăgadă, Partidul DNA. Condus de fosta procuror general al României şi favorita lui Traian Băsescu – Laura Condruţa Kovesi. Cu obârşii sibiene, unde i-a albit cândva dosarul omului de afaceri Carabulea. Aflat în prezent, după gratii. Adică acolo unde-i era locul.
E la mintea cocoşului că din moment ce DNA luau cu mascaţii, cu predilecţie numai lideri ai PSD, aşanumiţii baroni locali dar şi de la centru, Partidul DNA căuta corupţii doar acolo şi se plasa de partea acelui – primar al Sibiului de paisprezece ani şi jumătate, Klaus Iohannis – ce promitea “România lucrului bine făcut”. Iar DNA continuă şi azi arestul social-democraţilor, printr-un arest bine făcut! Mai apar la cercetări şi liberali, dar cu niciun chip oameni – cu destule pete – ce au avantajul că fac parte din partidele lui Traian Băsescu: PDL şi PMP, în frunte cu “Preacurata” Elena Udrea.
Nici nu se finalizase bine de către Guvern proiectul legii Bugetului pe 2015, terminat abia sâmbătă, că de vineri – odată cu apariţia principalelor sale prevederi pe site-ul Ministerului Finanţelor– că s-a şi băgat în seamă ca lider şi vedetă politică Laura Codruţa Kovesi cu nemulţumirile ei! Vezi Doamne, Cabinetul Ponta îi reduce suma alocată pe 2015 şi ne vom trezi cu marii corupţi liberi prin România “statului de drept” acela, ştiţi bine, al mult trâmbiţatei “(In)Justiţii independente”. În realitate, ieşirile din decor ale primadonei Laura Codruţa Kovesi ar fost perfect orchestrate politic. Dacă pe anul acesta DNA a avut 20 de milioane de euro la buget, pe 2015 va avea 22 de milioane de euro! Nu se va putea plânge şi nu va avea motive să se mai plângă că nu are bani şi pentru scoaterea la iveală a marilor corupţi din PDL şi PMP. Deşi nu cred în asemenea schimbare de optică, întrucât preşedintele ales va continua perpetuarea sistemului pus la cale în Regimul Băsescu.
Mult prea tăcutul şi lipsitul de personalitate Tiberiu Niţu, şeful peste Ministerul Public – recte Parchetul General – abia a reuşit să îngaime că ieşirea Kovesiană nu se justifica. Mai ales că DNA-ul nu este coordonator de credite, ci doar subcoordonator. Conform unei legi adoptate prin 2002, modificată în 2006 şi rămasă, în esenţă, cu aceleaşi prevederi. Numeroasele arestări fără vreo judecare prealabilă, efectuate de către DNA în preajma campaniei electorale nu justifică lipsa de eficacitate a DNA-ului, care-a acţionat asupra unor presupuse fapte de corupţie petrecute cu 10-13 ani în urmă!
Şi prin Gorj, cu mulţi ani în urmă, şeful DNA Gorj, procurorul Dănuţ Verboncu anchetase un Dosar POSDRU la nivelul penitenciarelor din România, în care s-au tocat 2,5 milioane de euro din fonduri europene. Numai la Puşcăria Târgu-Jiu, condusă de ec. Ion Popescu – Comisarul şef zis şi “Il Comandante”, se topiseră vreo 80.000 de euro. Ca să se înmormânteze cazul – pare-se că grosul banilor ajunseseră la PDL! – procurorul Dănuţ Verboncu fuse avansat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, de unde-a fost paraşutat adjunct Secţie Penală I la DNA Bucureşti.
Tot în Gorj mai sunt şi dosare penale descoperite de Curtea de Conturi, de la primării de comună până la vârful judeţului – autorităţi ce cad tot timpul în picioare, indiferent de guvernare. Una dintre ele, zice-se, ar fi chiar prin Inspectoratul Judeţean de Poliţie. De cele din partide nu mai amintim.
ION PREDOŞANU
P.S. După ce se anunţase purtător de cuvânt a preşedintelui ales, pe propria-i pagină Facebook, aleasă cică de preşedintele ales, scriitoarea şi jurnalista Tatiana Niculescu-Bran, soţia antiromânului Mirel Bran (colaborator al publicaţiei Le Monde, unde scrisese în 2012 despre “lovitura de stat” din România) a şters pagina cu pricina. Nu înseamnă că s-a schimbat ceva şi lui Klaus Iohannis i-a venit mintea la cap. Dependenţa ombilicală de Traian Băsescu îşi va arăta adevărata faţă în continuare(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here