Ca la noi, la nimeni – Vara extremelor groaznice! (Caniculă periculoasă, accidente rutiere cumplite și inundații catastrofale!)

290
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „La omul sărac, nici boii nu trag.” – Proverb românesc

Este și nu este potrivit proverbul românesc ales ca motto pentru astăzi. Da, pentru că în România toate merg de-a-ndoaselea. Nu, întrucât și caii putere ne aduc numai necazuri și decese groaznice. Indiferent de anotimp, dar, să recunoaștem, mai ales vara. Și n-am putea zice că doar lipsa autostrăzilor este de vină. Sunt multe alte cauze: oboseala și neatenția la volan, conducerea sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihotrope și altele.
CEL MAI CUMPLIT ACCIDENT RUTIER DIN 2021 s-a petrecut chiar ieri, în Sfânta zi de duminică, pe șoseaua care leagă Adjudul de Bacău. Adică pe DN 2, supranumit și Drumul Morții. Cu 7 (șapte!) morți pe loc și 5 (cinci!) accidente. S-a ciocnit un autoturism cu un microbuz, aproape frontal. Dintre cele 7 decese cutremurătoare, doi sunt copii, iar printre cei 5 accidentați, trei sunt adulți și doi copii, unul fiind în stare foarte gravă, cu multiple traumatisme și ruptură de bazin.
DUMINICA NEAGRĂ. Când scriam aceste simple note cernite, s-a mai anunțat că în județul Bihor a mai murit un copil și tatăl său, tot în urma unui accident frontal a două autoturisme. Pur și simplu am avut o Duminică Neagră, în toată țara. O țară – România, ce deține un record negativ în Uniunea Europeană, fiind pe locul unu. Așadar, suntem țara cu cea mai mare rată a mortalității în accidente rutiere din întreaga Uniune Europeană.
DRUMUL MORȚII. DE CE? Poate și pentru că, an de an, între Adjud și Bacău se înregistrează cele mai numeroase cazuri de decese datorate accidentelor rutiere. Numai anul trecut, deci în 2020, s-au numărat nu mai puțin de 196! Accidente mortale toate. Și nu-mi face deloc plăcere să fiu pe post de cioclu. Aș fi dorit să scriu numai de bine, să vă aduc doar vești pozitive. Dar nu am cum!
În accidentul cumplit, cu 7 decese pe loc, un autoturism venea tocmai din Anglia, având o familie și rudele lor ce nu au mai apucat să ajungă acasă pentru a-și petrece concediul în România. Mai groaznic nici că se putea!!!
ROȘIA MONTANĂ, ÎN PATRIMONIUL UNESCO! O fi bine, o fi rău? Cei de la Putere acum făceau mitinguri fără număr, mai anii trecuți, și se opuneau ca Roșia Montană, cu celebrele sale situri istorice și mari bogății nu numai de aur, dar și de alte metale rare prețioase, precum Molibdenul, să fie declarată ca aparținând Patrimoniului UNESCO!
Ei bine, dar de fapt extrem de rău, începând de astăzi, Roșia Montană a intrat în Patrimoniul UNESCO. Nu înseamnă că firma Gold Corporation – ca deținătoare a drepturilor de exploatare cu cianuri – va ieși în pierdere. Statul român va fi obligat să-i plătească despăgubiri ce se cifrează cam la 5 miliarde de euro!
Și asta datorită jocului duplicitar al GuWernerului Meu Iohannis-Cîțu, care n-a apărat deloc o posibilă exploatare a zăcămintelor aurifere și, cum spuneam, alte metale rare extrem de valoroase. În mod ciudat, cel mai vocal și puternic apărător al Roșiei Montane și a Munților Apuseni este Guvernul Orban Viktor, de la Budapesta!
În vremea aceasta caniculară, atunci când scăpăm de ploile torențiale, devastatoare și ele, „genialul” Florin Vasilică de Cîțu e ocupat. Nu cu guvernarea proastă, ci cu campania electorală internă pentru Șefia PNL!
ION PREDOȘANU

P.S. De ce tace Preș. Klaus Werner Iohannis? Ei de ce, doar a fost totdeauna un mutălău! Sau e în concediu. Vă rog, nu-l deranjați! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here