Ca la noi, la nimeni – Ursul Iohannis refuză lupul Cioloș!

362

Aflat marți la o acțiune desfășurată la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Werner Iohannis a ținut și un discurs propagandistic, răspunzând și unor întrebări ale jurnaliștilor.
Se vede de la o poștă că omul din capul statului degeaba se află în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din anul 2019. N-a scăpat prilejul să critice Guvernul. Președintele României le-a răspuns celor care solicitau un referendum pe tema deciziei Curții Constituționale a României (CCR), în ceea ce privește conflictul instituțional dintre Ministerul Justiției și Președintele care refuza și refuză încă revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA. De data aceasta, președintele Iohannis a lăsat să se-nțeleagă că respinge acest demers. Al referendumului. Așa cum i-a propus cetățeanul româno-francez Dacian Julien Cioloș, el însuși candidat la prezidențialele viitoare.
„Este sigur o discuție care se poate purta, dacă se impune sau nu un referendum. O decizie a CCR nu poate fi discutată prin referendum. Prin referendum pot fi discutate problemele statului. Statul are o abordare foarte clară de mai bine de 10 ani, independența procurorilor și nesubordonarea politicului”, a declarat Klaus Werner Iohannis, la Palatul Cotroceni.
Președintele Iohannis a mai transmis că așteaptă motivarea deciziei CCR, ieri fiind prezent la un eveniment la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.
Cheia discursului domniei sale a fost una propagandistică, dar și-a permis o parabolă cu ursul și lupii. Fără a preciza cine-i ursul și care-s lupii. Totuși, aceia care-l cred deasupra Curții Constituționale a României se-nșeală amarnic. Simplul fapt că este cel mai votat cetățean român ales nu-i dă mai multe drepturi, decât acelea pe care i le conferă Constituția României. Așa cum cel de-al doilea cel mai votat român în anul 2014 este perdantul Victor Ponta și chestiunea aceasta nu-l face mai credibil ori mai puternic!
De departe, războiul româno-român intreținut la foc continuu de Herr Klaus Werner Iohannis nu este în beneficiul poporului român. Pur și simplu acum se dă bătălia pentru cine va fi ales președintele României anul viitor.
Nefiind un novice, precum Dacian Julien Cioloș, care n-a fost ales niciodată ci doar numit, președintele Klaus Werner Iohannis n-a înghițit momeala aruncată de lupul încă tânăr Dacian Julien Cioloș cu referendumul! Care l-ar fi compromis și l-ar fi lăsat pe Musiu Dacian Julien Cioloș singurul candidat al dreptei românești.
Oricum, partidulețul lui Cioloș înregistrează un scor debil în sondaje, de numai 3-4%, după cum susține sociologul Marius Pieleanu, directorul Avangarde.
Ce-i drept, nici președintele Klaus Werner Iohannis nu se poate lăuda cu o situație liniștitoare. Chiar ieri, Curtea Constituțională a României a respins, ca inadmisibilă sesizarea sa la modificarea Legii nr. 317/2004.
Ion PREDOȘANU

P.S. DNA a deschis un dosar penal pentru soții Carmen și Klaus Werner Iohannis, la plângerea penală depusă de redacția Lumea justiției, pentru suma de 320.000 de euro primiți ilegal drept chirie de Familia Iohannis pentru o casă ce nu le aparținea. Și pe care-au pierdut-o în instanță. (Ion Predoșanu)

1 COMENTARIU

  1. Tot Johannis va fi presedinte si nu penalul Dragnea , oricata reclama ii faceti dle Predosanu . Dragnea va ramane doar un comunist puscarias.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here