Ca la noi, la nimeni – Unde-s lăudătorii lui Iohannis?

823
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Lauda de sine nu miroase a bine.” -Proverb românesc

Ne obișnuiserăm cu declarațiile de presă ori conferințele de presă – mai numeroase, dar false – ale președintelui Klaus Werner Iohannis, ținute pe banii contribuabililor de la Palatul Cotroceni. Fade, împrăștiind ură și dezbinare de obicei, aveau un ceva comun.
Spre deruta și manipularea jurnaliștilor prezenți, cărora le răspundea la întrebări doar dacă avea chef – și nu prea avea -, acestea erau transmise la o oră de vârf, de regulă, fie la ora 18.00, fie la ora 19.00, cu audiență mare la telespectatori. Bașca faptul că acestea erau disecate de oameni politici invitați în studiouri de televiziune sau de analiști politici.
Cum remarca Șerban Cionoff, editorialist al Jurnalului Național, marțea trecută, a apărut același individ într-un nou format.
Semn că „Domnului pseudo-președinte i-au murit lăudătorii”. Chestiunea nu-l miră pe autor, doar trăim în Țara lui Caragiale, Urmuz și Ionesco. Și iată că, de această dată, la posturile de televiziune am auzit cum „pseudo-președintele”, într-un gest absurd, ne-a oferit dintr-o dată să se autoelogieze, cu prilejul împlinirii unui an de la realegerea domniei sale și de a-și adresa singur-singurel un vibrant omagiu personal și partidului-anexă, PNL.
Oare nu ar fi fost mai normal să se prezinte cu ceva mai mult curaj, de bună voie și nesilit de nimeni, în fața Parlamentului Țării? Spre a-și prezenta realizările și nerealizările? Să fi făcut referire la bunele și relele unui an de mandat.
Căci, să ne fie cu iertare, după primul mandat de cinci ani, cel care singur s-a autodefinit ca un politruc, a declarat că cea mai mare realizare a sa și a partidului domniei sale este că a/au dat jos Guvernul PSD.
Se tot afirmă, cu prilejul emisiunilor dezbatere de după ieșirile publice ale președintelui Klaus Werner Iohannis prin care mai aflăm și noi, muritorii, de învățăturile sale că el iese în conferințe de presă ca să sprijine în campania electorală, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, partidul-epavă PNL.
Acest PNL care stă și așa ca vai de capul lui în sondajele de opinie și în percepția publică.
În acest caz, chiar că El Prezidente face un cert deserviciu partidului-epavă, membru al Partidului Popular European(PPE), din care face parte inclusiv Klaus Werner Iohannis!
Ceea ce este, să recunoaștem, o rușine pentru fostul partid de glorie al Brătienilor.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here