Ca la noi, la nimeni – Unde-s gerurile Bobotezei?

316
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Dacă accepți credința că botezul încorporează în trupul mistic al Lui Hristos, în ADN-ul Lui divin, atunci poți spune că Sfântul Duh este prezent în fiecare din noi și că avem astfel capacitatea unei depline mântuiri ori transformări.” – Thomas Keating

Exista, în copilăria noastră, o vorbă conform căreia de Bobotează e un ger de crapă pietrele. Dar unde sunt gerurile Bobotezei de altădată? În Ajunul Bobotezei, pe timpul zilei, în majoritatea copleșitoare a zonelor țării noastre au fost doar temperaturi pozitive. Ieri, plimbând nepoții într-un parc, mare mi-a fost mirarea când am văzut o micuță buburuză. Atât de zăpăcite au fost și vietățile pământului încât, simțind căldura de afară, au ieșit din locurile unde se ascunseseră.
Trecând peste această mirare a mea, astăzi creștinii ortodocși merg la liturghiile bisericilor și apoi se sfințește apa cea obișnuită de Bobotează. Parlamentarii sunt în concedii și nu vor reveni în sălile Parlamentului României decât pe 1 februarie, dacă nu cumva se va anunța vreo sesiune extraordinară.
Și după cum merg treburile în Coaliția de guvernare, PSD, PNL, UDMR și Minoritățile naționale, nu-i posibilă revenirea la lucru a aleșilor neamului pentru a legifera ceva mai acătării, ca să dreagă legile proaste ori să lucreze la alte legi mai bune.
Or exista și mici tensiuni între partide. Nimic nu este exclus. Dar se și exagerează. Dacă tot s-a votat un Buget pe anul 2022, parlamentarii au impresia că și-au făcut datoria.
Ceea ce nu-i deloc adevărat. Unii vor o lege pentru instituirea Certificatului verde la locul de muncă, alții se opun.
Oricum, Avocatul Poporului, doamna Renate Weber, o curajoasă și competentă personalitate a justriției din România, a dat mai multe răspunsuri la întrebarea: „De ce pandemia înseamnă sfârșitul drepturilor omului”.
Mai ales că introducerea Certificatului verde la locul de muncă – pe care o susține cu înverșunare Florin Vasilică Cîțu (cacofonie intenționată!) și vrea s-o impună la următoarea ședință a Coaliției de guvernare – mă repet, Certificatul verde la locul de muncă ar încălca actuala Constituție a României! Și, mai ales, ar încălca drepturile omului.
Iar părincipalul drept al omului este acela de a avea un loc de muncă. Grație căruia să-și ducă o viață cât de cât decentă.
Astăzi, fiind o mare sărbătoare religioasă, ne permiotem să nu ne pierdem vremea cu miș-mașurile politichiei. Căci, și așa, o fi presa a patra putere în stat, ori câinele de pază al democrației, dar, din păcate, „câinii latră, ursul merge!”
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here