Ca la noi, la nimeni – Unde-i „Dreptate până la capăt?”

228

Alianţa PSD-PNL-PC a avut ca deviză în campania electorală din 2012 sintagma „Dreptate până la capăt”. Din păcate, această alianţă social-liberală a luat sfârşit odată cu retragerea PNL-ului de atunci, condus de Crin Antonescu, de la guvernare.
Normal, chichiţa de care s-a legat fostul inamic al lui Traian Băsescu şi al PDL-ului era aceea că PSD şi primul ministru Victor Ponta n-au dat ministerul de Interne şi postul de vicepremier cu siguranţa naţională pe mâna novicelui Klaus Werner Iohannis. Individ ce nu avea nici măcar vreo legătură cu PNL-ul, unde-a fost paraşutat probabil de o „Die Tante”. La fel cum şi alţi preşedinţi ori viitori candidaţi la prima funcţie în ţărişoara asta ajunsă Colonia numită încă România au fost şi mai sunt susţinuţi de „Unchiul Sam” ori de către „Unchiul Vania”.
Dacă dintre cei doi principali actuali candidaţi la prima funcţie în stat se regăsesc chiar amândoi în această cumplită situaţie, pentru România rămâne explicabilă, într-un fel, întorsătura ce-a luat-o omul fără coloană vertebrală şi deci fără caracter Crin Antonescu. Cel ce şi-a semnat singur actul de deces politic.
Se părea că USL ar putea renaşte, iar Călin Popescu Tăriceanu a şi început strângerea de semnături pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Doar Alianţa USL – formată din PSD, PNL-ul de atunci, cel adevărat, şi PC – promisese că scapă ţara de Traian Băsescu şi va face „Dreptate până la capăt.” Şi USL se putea reface prin înlocuirea PNL cu PRL.
Numai că Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, riscă să fie lăsat în ofsaid chiar de PSD. Declaraţia lui Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, cum că nu-i momentul unei suspendări, îi arată teama lui de DNA, de dosarele ce le are şi altele pe care le-ar mai putea avea!
Nimeni nu pretinde ca liderii politici de la putere, inclusiv primul ministru Victor Ponta, să se amestece în Justiţie. Doar că, pe vremea când deţinea funcţia de ministru interimar al Justiţiei, însuşi primul ministru Victor Ponta a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi ca viitor şef al DNA, iar coabitantul de la acea vreme – Traian Băsescu – a numit-o cu mare plăcere. Şi mai avem pretenţia de a se face „Dreptate până la capăt?”
ION PREDOŞANU

P.S. Haideţi să mai şi râdem. O caricatură a talentatului Puiu Găzdaru, artistul de la Jurnalul Naţional, prezintă doi cheflii la o masă. Nu beau vreo băutură scumpă precum, Băsescu, ci acolo o bericioaică şi ei. Primul întreabă candid: „Ce candidat e sub acoperire?” Mintenaş, al doilea răspunde: „Udrea e sigur sub acoperirea lui Băsescu!” (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here