Ca la noi, la nimeni – Un Crin numit dorinţă, între „puturos” şi „chelner”!

305

Oricine compară discursul lşiderului PNL, Crin Antonescu, dinainte de a fi preşedinte al Senatului, susţinut de USL, cu acela din lunile iernii vrajbei noastre îşi dă seama de o schimbare. A fost suficient să-l laude niţel fostul lui inamic tradiţional – Traian Băsescu, ce i-a dat pe la nas cu o pisibilă susţinere a Crinului la alaegerile prezidenţiale din partea firimiturilor ce cred că sunt dreapta ropmânească şi omul a devenit agresiv. O agresivitate necontrolată şi îndreptată taman asupra aceluia cu care conduce încă USL. Dar, vorba ceea, ce să-i faci dacă nu realizează ridicolul şi pericolul situaţiei în care se află? S-a convenit, a nu ştiu câta oară, între copreşedinţii USL să nu-şi mai spele rufele în public. Preferându-se ca aceste rufe murdare să fie spălate în familie. Dar care familie?
Neînţelegerile privind numirea primarului Sibiului, Klaus Johannis, între altele şi prim-vicepreşedionte al PNL, ca vicepremier – din pricina lipsei de sprijin a PSD-iştilor – i-a luat iar minţile lui Crin Antonescu. Ori poate că a intrat în vie odată cu crearea unei alte alianţe ce-i dă frisoane – USD, din care fac parte PSD. PC şi UNPR.  Siguranţa, profesionalismul şi calmitatea lui Klaus Johannis nu-s suficiente pentru a primi voturile social-democraţilor. Cu toată susţinerea pe care o are din partea primului ministru, Victor Ponta. Şi cine credeţi că pune paie pe foc? Taman Crin Antonescu, pe la un post de televiziune, făcându-l pe amicul Ponta drept „chelner” atunci când s-a dus la Bruxelles, să se-ntâlnească cu Barrossso.
Normal că nici primul ministru nu s-a lăsat mai prejos şi i-a dat replica cuvenită. Nu una vulgară, ci delicată, constatând că în vreme ce el are treabă, ca dministrator al averii ţării, Crin Antonescu a început să vorbească la fel ca Traian Băsescu. De parcă clevetitorul Băsescu i-ar fi suflat în gură. Ultimii doi neavând de lucru.
Pur şi simplu, Crin Antonescu şi PNL lasă impresia că n-ar mai vrea să fie la guvernare. Nu doar Crin, dar şi alţi lideri liberali par mai preocupaţi de orgolii, fandoseli şi punerea unor condiţii. Fără a ţine seamă câţi miniştri dintre cei foşti au după gratii, iar de sondajele mereu în scădere la capitolul încredere în candidatul la prezidenţiale – Crin Antonescu ce să mai discutăm. E foarte posibil să le vină mintea la cap şi să ne trezim cu patru vicepremieri. Ceea ce ar fi nemeritat şi costisitor pentru o ţărişoară atât de mică şi cu un PIB aşa de sărac.
Nicolae Roşca

P.S. Noroc cu guvernul, că se ţine de promisiuni. Anul trecut, prin noiembrie anunţase trecerea la o cotă de impozitare diferenţiată şi renunţarea la cota fixă – de 16%. Care era şi încă mai este un fix liberal, ca şi TVA-ul de 24%. Practic se va trece la un impozit progresiv, cu trei cote de impozitare: 8, 12 şi 16 procente. Caz despre care Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susţine că ar stimula consumul. Şi, evident, ar fi în favoarea imensei majorităţi sărăcite de Regimul draconic Băsescu (N. ROŞCA)

1 COMENTARIU

  1. cam jalnica prezentarea Crinului…mare frica aveti ca se poate reintoarcer si normalul in tara….de victoras toate bune..?.. tata socru si dormitu sub pod la paris l-au pregatit sa vanda tara la straini pe un pumn de arginti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here