Ca la noi, la nimeni – Un Congres PNL mai curând ar fi salvator! (Cu minciuni Cîțiste, țara-i neguvernată!)

279
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Când doi se ceartă, al treilea câștigă.” – Proverb românesc

Îmi propusesem, inițial, să alcătuiesc simple note despre războiul fratricid și, pe alocuri, plin de atacuri la persoană dintre candidații pentru funcția de președinte al PNL, Orban cel Ludovic, încă în funcție, și prim-vicepreședintele PNL, Florin Cîțu, totodată și prim ministru al Coaliției Austerității: PNL, USR-PLUS doi și-un sfert și UDMR. Ideea propusă de mine ar fi fost simplă. Doream să se țină Congresul PNL mai repede, deci prin luna august, ca să mai poată și Florin Cîțu guverna țara. Căci, deocamdată, el se află pe coclauri, în campanie electorală.
Aș fi avut răspunsuri și la întrebarea pe care și-a pus-o și celebrul publicist Cornel Nistorescu: „De ce nu atacă Ludovic Orban? Când colo, prezența lui Florin Cîțu, prim-ministru al Coaliției Austerității și nu al României, în județul Gorj și, mai ales, declarațiile mai mincinoase decât oricând, mai mincinoase chiar decât ale lui Dan Vîlceanu, m-au întors pe dos.
Așa că am constatat cu stupoare că marioneta Cotroceniului a luat-o, iarăși, razna, adică pe miriște! Evident, în interes propriu! Într-un mesaj pentru români, clevetitorul și „genialul”, după cum se crede el însuși!, zice, cu tupeu: „Rectificarea bugetară nu se decide la partid, cum făcea PSD (aici vrea să-i fie pe plac lui Cappo de tutti Cappi din Dealul Cotrocenilor, n.m. I.P.). Atunci de ce mama naibii l-a mai demis pe ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, abia la câteva zile după ce îl lăudase pentru bunele rezultate în colectarea taxelor și impozitelor? Oare nu cumva l-a demis ca să facă el însuși, de unul singur, rectificarea bugetară ca ministru interimar al Finanțelor Publice, cum s-a autopropus, iar individul din vârful Dealului Cotroceni a și acceptat pe loc?!
Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat duminică, la Gorj, că PNL trebuie să arate că nu este PSD, că nu își atacă propriul prim-ministru și propriul Guvern. Rectificarea bugetară nu se decide la partid, cum făcea PSD, a mai spus prim-ministrul.
Declarațiile au fost făcute, cum spuneam, duminică, în timpul alegerilor pentru structurile de conducere ale PNL Gorj.
„Eu vreau să le arăt românilor că nu suntem PSD! Să le arătăm că nu ne atacăm Guvernul, că nu ne atacăm propriul premier, să le arătăm românilor că suntem o echipă.
Noi, liberalii adevărați, nu facem asta, pentru că riscăm să pierdem încrederea românilor! Liberalismul este singura soluție, noi vom fi tot timpul aici pentru români”, a spus Florin Cîțu. Premierul a vorbit și despre rectificarea bugetară, spunând baliverne. Oricum, banii ajung numai la primăriile PNL, nu și la acelea conduse de primari ai PSD! A trecut vremea PSD, oare?, și cât eu voi fi prim-ministru (adică în funcție!), nu voi permite această ingerință politică!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here