Ca la noi, la nimeni – Un an teribil de rău!

472
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Istoria își bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se.”” – Nicolae Iorga

Nici nu mai era nevoie să avem idee despre ce va conține încă nenăscutul Buget de stat pe anul 2021, aflat doar în faza de proiect. Groznica Coaliție de guvernare – PNL, USR-PLUS și UDMR – a și anunțat prin vocea preș. PNL, Orban cel Ludovic, că toate amendamentele opoziției – formată din PSD și AUR – nu vor fi luate în seamă, deci vor fi respinse.
BALIVERNE, MARCA CÂȚU! Cu alte cuvinte, măsurile de austeritate luate de Guvernul Iohannis-Cîțu până acum vor fi continuate și mai abitir după ce Țara va avea Buget. Aiurelile de genul că va fi Bugetul cu cele mai mari investiții de până acum – baliverne marca Cîțu – sunt de neluat în seamă. În primul rând că și dacă, prin reducere la absurd, ar fi adevărat, anul 2021 este pierdut pentru orice fel de investiții. Bani de la Buget nu vor fi, iar banii europeni nu au nicio șansă să fie absorbiți. Cel puțin până-n toamnă!
BANCA MONDIALĂ: SĂRĂCIA VA CREȘTE! Ca să nu mai implicăm previziunile sumbre ale Băncii Naționale a României(BNR), haideți să spicuim și numai câteva dintre constatările unui Raport al Băncii Mondiale:
– Deficit bugetar estimat la 6,3%, în 2021(Este prea optimist, din moment ce în Proiectul de buget Cîțist e prevăzut 7,16% deficit și pun pariu că acesta va fi depășit!, n.m. I.P.)
– Creșterea deficitului va împinge datoria publică la 45,1% din PIB în 2020 și la 47,7% în 2021;
– Sărăcia este de așteptat să crească din cauza: pandemiei interne, anului agricol sărac și a veniturilor scăzute (2021 va fi un an secetos, iar Guvernele Iohannis-Orban și Iohannis-Cîțu nu au plătit fermierilor despăgubirile promise inclusiv de Comisia Europeană, n.m. I.P.);
– Un risc adițional vine din absorția istoricp slabă a fondurilor europene.
PRIVATIZAREA SĂNĂTĂȚII, PRIN FALIMENTARE! Tot mai multe voci cer demisia ministrului (Ne)-Sănătății noastre – individul fără diplomă de licență numit Vlad Voiculescu.
La incendiul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” au murit cel puițin 23 de pacienți ce se aflau în stare gravă la Secția ATI mobilă. Au decedat 4(patru) ca arși, iar ceilalți – deși incapabilul ministru Vlad Voiculescu – om fără nicio meserie, în afarăî de aceea de USR-ist – ne aburea că „sunt ănafara oricărui pericol”. Expresia jenantă și mincinoasă nu se folosește niciodată în medicină ori în sistemul sanitar. Dar ce să-i ceri unuia nărod(Un văr de-al meu, regretatul artist al imaginii Vasile Blendea, Dumnezeu să-l aibă-n pază, zicea că un nărod este egal cu trei proști!, n.m. I.P.)
Incendiul inventat, cel de la Institutul de Pneumologie Marius Nasta, cel cu 7(șapte!) autospeciale ale pomierilor fără să fi avut loc vreun incendiu măcar, fusese pus la cale ca să abată atenția opiniei publice de la protestele din subteran ale Bravilor Eroi ai Minei Lupeni.
Subfinanțarea sistemului de sănătate, a spitaleleor și absența banilor necesari modernizării aparaturii medicale sunt aranjate. Repetenții Vlad Voiculescu și Florin Câțu(pe ambi îi cheamă și Vasile, spre rușinea lor!) vor să privatizeze orice și cu orice preț. Fie el cât de mic. Cine va avea bani se va trata la privat, cine nu, nu! Și, evident, va muri.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here