Ca la noi, la nimeni – Ultimele zvârcoliri

213

Facem ce facem şi gândul ne duce la un personaj ce s-a dovedit a fi sinistru pentru România. Numele său, desigur, este arhicunoscut. Fiind vorba de omul aflat încă, deşi ilegal, în capul trebilor la Palatul din Dealul Cotrocenilor.
Mai alaltăieri, ipochimenul se afla în plenul camerelor reunite ale Parlamentului României – Senatul şi Camera Deputaţilor. N-a vrut să stea nici de data asta în banca lui, undeva între foştii preşedinţi ai României: Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. Chit că amândoi foştii preşedinţi contribuiseră foarte mult la intrarea României în clubul select al ţărilor lumii, cum este apreciată Alianţa NATO. Dimpreună cu fostul premier Adrian Năstase, vârât cu forţa la pârnaie de adversarul său politic Traian Băsescu. Şi, ce mai contează, fie că l-au sfătuit prost consilierii săi numeroşi de la Cotroceni, fie că aşa au vrut muşchii lui, “Il Dictatore” Traian Băsescu şi-a permis să stea într-un jilţ regal.
Chiar pe Tronul fostului Rege Mihai I, pe care el l-a jignit şi batjocorit mai anul trecut, Regele Mihai fiind singurul şef de stat ce a supravieţuit celui de-al doilea Război Mondial. Cel ce fusese decorat şi de preşedintele SUA, dar şi de Stalin, Tătucul popoarelor. Om care nu a pregetat să se-ntâlnească cu numeroşii suverani ai Europei, dintre care n-au lipsit Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ori Regele Olandei ca să-i înduplece pe aceşti suverani ca să fie de acord cu intrarea României în NATO.
În toată vremea asta, Traian Băsescu îşi vede, cu nonşalanţă, de propriile-i afaceri ilegale şi se îmbogăţeşte din cale afară. Iar fostele sale dosare penale gen FLOTA, Casa din str. Mihăileanu, Moşia de la Nana, Mafia retrocedărilor şi câte ori mai fi stau la dospit. El având imunitate. Care-l scapă de rigorile legilor româneşti şi tare mi-e teamă că dacă ajunge după noiembrie-decembrie 2014 Raportor NATO pentru Europa Centrală şi de Est, cum se vehiculează, mai capătă vreo 12 ani de şi mai mare imunitate.
Ca o speranţă, la schimbarea gărzilor la Palate – cum este şi Palatul din Dealul Cotrocenilor – serviciile secrete încep să se repoziţioneze. În astfel de cazuri, nu este deloc exclus ca în ultimele luni ale zvârcolirilor Dictatorului Traian Băsescu să aflăm încă mult mai multe decât se ştia până acum.
Eu, unul, nu vreau răul păcătosului, ci îndreptarea lui. Îmi cer iertare că acum, în Postul Mare, mă opresc asupra unor asemenea presupuse mari ilegalităţi. Căci, nu-i aşa, inclusiv Traian Băsescu se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Până la pronunţarea unor hotărâri ale instanţelor. Din câte se vede, instituţiile de forţă create de domnia sa se ocupă numai de dosarele unor preşedinţi de Consilii Judeţene, precum ai judeţelor Constanţa şi Mehedinţi, deţinute de PSD. Căci dintre amicii săi – foşti sau actuali – din mai vechile guvernări PreşBăsescu-Boc – nu a ajuns nici măcar unul pe mâna DNA sau a Parchetului General.
Ca să vezi cum se-împarte dreptatea în statul de drept creat de Traian Băsescu în cei aproape zece ani de “Domnie!”
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here