Ca la noi, la nimeni – UE “dă dreapta” combate creșterea economică!

333

La reprezentanța Comisiei Europene la București, miercuri, niște emisari de la Bruxelles, ne-au tras de urechi ca și altă dată. Ba că nu-i bine și nu ne vom încadra în deficitul bugetar, minciuni pe care le-au spus și anul trecut, inclusiv băștinașii din opoziție, chiar și “românii mei”, în frunte cu preș. Klaus Werner Iohannis. Deocamdată, cu mult calm și profesionalism, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, le-a explicat că, până la sfârșitul lunii aprilie, Comisia Europeană va primi răspunsul la Raportul de țară. El a răspuns atenționărilor Comisiei Europene și a promis că Guvernul va arăta curând cum ne putem menține în ținta de deficit bugetar de 3%. Asta, cum spuneam, după ce Raportul de țară al Comisiei Europene a atenționat asupra mai multor riscuri fiscal-bugetare. Ministrul Finanțelor a promis că se va implica personal în reforma ANAF și reducerea evaziunii fiscale.
*
Nu mă dau în vânt după Facebook. Și nu de azi, de ieri. Prima dată mi-am uitat parola, îmi tot transmiteau cum să-mi fac alta. Și nu mi-am mai făcut, dându-mi seama că prin niște oferte ocolitoare mă obligau să-mi dau toate datele personale. Cred că m-au păcălit, cel puțin o dată. Și n-am mai vrut să fiu prostul lor. Mai primesc mesaje, iar unele se pot deschide, fără a-mi fi creat cont pe Facebook. Am deschis un mesaj de la o persoană foarte apropiată mie, iar printre prieteni l-am regăsit și pe publicistul Tiberiu Grigoriu. Om de atitudine și patriot adevărat. Face parte dintre puținii ingineri târgujieni cu adevărat cult. Iată ce zicea:“UE e îngrijorată de creșterea economică a României! Cică nu e bună, că E PE CONSUM! Băi, pulifrici, politruci de doi bani, adică ne acuzați că vă cumpărăm toate deșeurile? Alt aspect: mai agale cu blamarea consumului, băi, că așa se cheamă capitalismul pe care-l lăudați/construiți etc.: SOCIETATE DE CONSUM! Adică, sute de mii de economiști capitaliști serioși, “dă dreapta”, se dau de ceasul morții să demonstreze cât e de bună societatea de consum. Da(r) UE acu(m) face pe Maica Tereza, dacă ne vede că unii merg mai bine decât vor ei, cu tot cu jafurile pe care ni le “administrează” aceeași UE… Băi, ăștia de la UE, da vouă nu vă e greață de voi???” Mai la vale, inspiratul Tiberiu Grigoriu, după ce alți doi Facebook-iști îi dau replici, revine și le mai explică: “Hai că se recunoaște tot mai oficial că Facebook și Cambridge Analytica au prostit oamenii ca să-l voteze pe Iohannis… Felicitări iohaniști, taman ce se pregătește oficial recunoașterea a cât de înțelepți ați fost…”
*
AUTONOMIE RESPINSĂ! Plenul Camerei Deputaților a respins, miercuri, propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al Ținutului Secuiesc. Proiectul de lege a fost respins cu 218 voturi “împotrivă” și 20 de voturi “pentru”. Propunerea legislativă avea ca obiect de reglementare autonomizarea județelor Covasna, Harghita și a unei părți din județul Mureș prin constituirea lor ca regiune autonomă cu personalitate juridică, în cadrul statului român.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here