Ca la noi, la nimeni – Udrea, atac la propriii cocoşi: Traian şi Dorin, primul liber!

267

Simţindu-se încolţită din toate părţile, Elena Udrea scria cândva pe bloogul ei “Tic-tac, Tic-tac…” o ameninţare ca la aceea cu bombă că dacă va vorbi ea o vor păţi şi alţii. Iată că la una dintre vizitele – cu mandate – la DNA a şi scris o compunere de genul denunţurilor penale. Ca să profite de legea ce-i mai blândă cu denunţătorii.
Ea nu-i proastă, dar dintre toţi care fac pe proştii ei îi stă cel mai bine. Vreo zece ani a avut o relaţie specială cu dictatorul Traian Băsescu, relaţie recunoscută de amândoi. A fost şefa cancelariei prezidenţiale şi demnitar călare peste două ministere – Dezvoltarea şi Turismul – pe la care au trecut sume imense, fie de la buget ori de la Uniunea Europeană, majoritatea cu dedicaţie. Şi din care, ca şi la dosarul EABS, fostul ei soţ Dorin Cocoş, şi el apropiat al lui Traian Băsescu!, primea mită consistentă.
Reamintind “tic-tac-ul” Elenei Udrea, dacă ar fi să luăm de bune spusele ei, practic ar trebui să înceapă o numărătoare inversă. Oricum, dacă va continua să vorbească, mulţi nu vor mai avea linişte. La atacurile ei asupra generalului locotenent Florian Coldea, prim adjunctul ex-ului George Maior, care începând de azi – odată cu reunirea Parlamentului – va putea devenin Director interimar al SRI, s-au mai adăugat şi altele. Ca şi în denunţul de la DNA, Elena Udrea mai afirmă că soţul ei de atunci, Dorin Cocoş, i-ar fi dus 500.000 de euro lui Florian Coldea şi alţi 500.000 tot de euro unui institut de sondare a opiniei publice care să  forţeze o încredere a populaţiei în SRI de peste 50%! Dealtfel, şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, l-a atacat dur pe Florian Coldea, care-i dădea indicaţii asupra dosarelor pe care le instrumenta şi cum să fie acestea întocmite.
(Ne)demnii urmaşi ai lui Traian Băsescu au ajuns la pârnaie ori să fie anchetaţi de către DNA. Mai puţini de DIICOT, întrucât fosta şefă a instituţiei de luptă contra crimei organizate – Alina Bica – e şi ea după gratii în două dosare. Deocamdată. Unde-i şi Adriean Videanu, mai nou. Într-o campanie electorală, Elena Udrea vorbea de pe scenă şi de la microfon: “Noi suntem urmaşii lui Traian. Ai lui Traian Băsescu!”
Curios e cum zece ani a tăcut mâlc şi abia acum şi-a reîmprospătat memoria, chit că nu-şi aduce aminte nimic despre Dosarul Microsoft. Unde-s amestecaţi o groază de demnitari. Printre care, Sorin Ovidiu Vântu zice că ar fi şi ex-directorul SRI George Maior. Iar interviul cu acuzele la adresa Curţii Constituţionale a României ar fi fost comis cu intenţia de a se crede că e victima acestuia şi nu a amestecului în Dosarul Microsoft.
La fel cum şi memoria selectivă a Elenei Udrea – care descrie din interior mafia băsesciană! – poate fi plasată în aceeaşi zonă. Şi ar dori să pară găsită vinovată pentru “curajul” domniei sale. Oricum, Elena Udrea este o persoană foarte credibilă prin natura funcţiilor sale de demnitar şi om politic mult prea apropiat de Traian Băsescu. Chiar şi Deutsche Welle a tras concluzia că: “A trebuit să plece Traian Băsescu pentru ca acoliţii lui să ajungă în justiţie.”
ION PREDOŞANU

P.S. Aş mai adăuga o vorbă plină de miez aparţinând lui Lodovic Orban, primvicepreşedinte al PNL: “Abia de acum încolo vom putea afirma că lupta împotriva corupţiei începe dacă Udrea continuă să vorbească.” (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here