Ca la noi, la nimeni – Tudose critică ENEL, dar nu uită de Iohannis!

581

În perioada de preaderare a României la Uniunea Europeană, tot felul de trepăduşi de la Bruxelles le băgau în cap guvernanţilor români că trebuie să privatizeze toată averea statului. Iar ai noştri ca brazii stăteau drepţi şi executau ordinele ce ne transformau din stat naţional în nimic, vânzând aproape tot. Inclusiv ţiţeiul, încât am făcut din Austria a doua ţară producătoare de petrol, iar noi nu mai avem nici măcar o companie care să distribuie carburanţi.
Romtelecom-ul a fost vândut unei companii de stat din Grecia – OTE -, care-a gestionat prost afacerea şi mergând spre faliment a înghiţit-o mai puternica firmă germană Telekom. Reţeaua de distribuţie a energiei electrice – una strategică, aşa cum au fost şi bogăţiile în ţiţei ale subsolului României – s-a vândut pe hălci. Oltenia a revenit companiei de stat CEZ din Cehia, iar serviciile sunt proaste şi profiturile mari.
Aşa cum încărcate sunt şi facturile. Unui vecin i-a venit de plată peste 700 de lei într-o lună. Cum directorul CEZ Oltenia – filiala Gorj era nepot din Topeşti, al mamei sale s-a plâns acestuia. Care a recunoscut că încărcarea facturilor e în practica firmei ceheşti CEZ, l-a sfătuit s-o dea în judecată.
Evident că a câştigat. Să nu mai amintim desele întreruperi de curent neanunţate, când afară-i senin şi nici vorbă de furtună!
Prezent, luni, la Timişoara şi în judeţul Timiş, premierul Mihai Tudose a felicitat, marţi, autorităţile care au acţionat pentru înlăturarea urmărilor furtunii de duminică, dar a criticat în continuare ENEL care “a început o activitate de PR foarte activă” însă “lasă un sfert de ţară fără curent”. Despre acelaşi lacom ENEL, premierul mai adăuga: “Sunt foarte buni şi frumoşi pe net(şi în reclamele mincinoase de la televiziuni, n.m.I.P.), ar trebui să fie la fel şi la partea de factură pe care ne-o încasează şi ar trebui să se materializeze şi în servicii de calitate şi în timp real. Dacă legea permite, se va schimba acest lucru, asta înseamnă nişte termene de intervenţie mai scurte şi să nu stăm după bunăvoinţa unei companii care lasă un sfert de ţară fără curent”, a declarat, marţi, la Timişoara, premierul Mihai Tudose. Primul ministru a punctat că există o problemă şi cu ANR, care “parcă doarme în ultima perioadă sau a intrat în hibernare la venirea iernii.” Premierul Mihai Tudose i-a dat o replică şi preşedintelui Klaus Werner Iohannis, care declarase, după furtuna de la Timişoara că “autorităţile au obligaţia să ia toate măsurile necesare pentru a gestiona cât mai eficient această situaţie de criză”.“Nu se poate lua pe planeta aceasta o măsură fizică împotriva unei furtuni sau a unui viscol. Ceea ce va fi o prioritate începând cu ziua de azi este să stabilim un sistem de alarmare funcţional. M-am sfătuit azi noapte cu specialiştii ca prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă toţi cei aflaţi în zonele unde există pericol să se petreacă aceste fenomene meteo extreme să vină cu o avertizare telefon. Va trebui să lucrăm cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu operatorii de telefonie mobilă(…) să existe o coordonare şi să fie stabilit un mecanism funcţional”, a declarat premierul Mihai Tudose într-o intervenţie telefonică în direct la Radio România Actualităţi.
ION PREDOŞANU
P.S. SALARII „ÎNGHEŢATE” LA MEDIUL PRIVAT. Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a anunţat că Guvernul vrea o lege prin care să “îngheţe” pe o perioadă salariile BRUTE şi să oblige angajatorul să le menţină la un anumit nivel, în timp ce asigurările vor fi transferate din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Lege prin aplicarea căreia se împiedică diminuarea salariilor, căci oricum angajatorul nu pierde nimic!(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here