Ca la noi, la nimeni – TroiAna Birchall, viitor prim-ministru?!

410

Motto: „Caii troieni se călăresc din interior” – Vitomir Teofilovic, din Aforistica Serbiei

Ministrul neconstituțional al (in)Justiției, Ana Birchall, a negociat, la JAI, instituția Parchetului European. Se știe că a trecut mai mult de o săptămână de când motivarea Curții Constituționale, prin care președintele Iohannis trebuia, nu doar de îndată, ca alte dăți, ci imediat să o revoce pe Ana Birchall la cererea Primului ministru al României, Viorica Dăncilă. Nu s-a întâmplat acest lucru cu toate că decizia CCR este una imperativă.
În acest timp, însă, Ana Birchall face, la rândul ei, abstracție de decizia Curții, începând de luni, ea participă la lucrările Consiliului JAI, pe agenda căruia se află inclusiv subiectul instituirii Parchetului European, instituție la cârma căreia, până la finalul anului, va fi numită Laura Codruța Kovesi.
Ana Birchall este ca și demisă, de facto, din demnitatea în care Viorica Dăncilă a înălțat-o și apoi, nemulțumită de activitatea ei -cearta cu CSM și insistența cu care cere desființarea Secției pentru Investigarea Magistraților – i-a cerut demiterea, mai precis revocarea din funcție, dându-și seama de această iuda sau Cal Troian din Guvern. Însă, în lipsa atitudinii constituționale a Preș. Klaus Werner Iohannis de a semna decretul, Ana Birchall participă, cum spuneam, în aceste zile la o reuniune crucială a Consiliului Justiției și Afacerilor Interne din Uniunea Europeană, de la Luxemburg.
Informația este făcută publică chiar de Birchall însăși, prin intermediul unui comunicat de presă pe care l-a și semnat. Ca și cum n-ar fi demisă sau revocată!
Surse politice afirmă că misiunea Anei Birchall la acest consiliu JAI este tocmai aceea de a susține persoana privată Laura Codruța Kovesi pentru cea mai înaltă demnitate în Parchetul European, situație cu care Guvernul Dăncilă nu este de acord! Și nu este exclus ca în cazul în care PSD va intra în opoziție, Ana Birchall să rămână ministrul Justiției și în viitorul guvern, cu „binecuvântarea” încă a Preș. Klaus Werner Iohannis.
Mai este o zi până la dezbaterea și votarea moțiunii. Apoi urmează haosul și măcelul la nivelul neînțelegerilor dintre liderii partidelor din opoziție.
Și nu numai atât! Într-o emisiune TV, analistul politic proamerican Bogdan Chirieac a anunțat-o pe Ana Birchall ca viitor prim-ministru cerut cu insistență de „partenerul nostru strategic” de peste Oceanul Atlantic.
Oricum, se știa că soțul Anei Birchall este un milionar american aflat în relații strânse cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, democratul încă neschimbat de la post Hans G. Klemm. Cu care Madam Ana Birchall a semnat un protocol în numele ministerului Justiției, care prevede o informare reciprocă, lunară. Prin care ministerul (In)Justiției din România lui Iohannis și Birchall va da raportul în fiecare lună în fața Marelui Licurici.
Iar lucrurile se pare că nu se opresc aici. Publicistul craiovean Ion Spânu, redactor șef al Cotidianului, are în ziarul de marți un articol intitulat: „Varianta surprinzătoare a lui Iohannis: TroiAna Birchall prim-ministru”.
Alte comentarii nu-și au rostul. Totuși, astăzi, miercuri, la ora 17.30, Președintele PSD și prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, se întâlnește la Vila Lac cu toți parlamentarii din partid. Vrea să se asigure că nimeni nu va trăda.
ION PREDOȘANU

P.S. Nu sunt Mafalda, dar tare mă îndoiesc de faptul că semnatarii moțiunii de cenzură vor și vota ceea ce au semnat. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here