Ca la noi, la nimeni – Trei Doamne și toți trei!, șantajabili ori duși de nas #?

317

Astăzi nu este o zi ușoară pentru social-democrația românească. N-ar fi o exagerare dacă aș susține că-i o zi grea pentru însăși România și administrarea ei de aici încolo.
EȘEC LA CExN AL PSD? Vrem sau nu vrem, astăzi, la ora 12,30, dacă nu mă înșel, Președintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat atât de necesara dezbatere în Comitetul Executiv Național al social-democraților a Scrisorii deschise a celor trei vicepreședinți ai PSD, care-au semnat o petiție contra liderului Dragnea. Căruia îi cer, nici mai mult nici mai puțin, decât demisia din funcția de Președinte al Camerei Deputaților și de președinte al PSD. Cum semnatarii Scrisorii deschise pretind că sunt mai mulți, vreo 28, mi-e greu să cred în bazaconii. Oricum, dacă nu strâng voturile a 2/3 din numărul membrilor CEx-ul Național al PSD, demersul lor s-ar putea lăsa cu un eșec! Ce-i mână pe ei în luptă? La început, Gabriela Firea, ajunsă mult prea devreme vicepreședinte al PSD și Primar General al Bucureștilor la propunerea președintelui Liviu Dragnea, s-a încrâncenat contra doamnei Carmen Dan, ministru de Interne, pe care n-a izbutit s-o urnească de la cârma Internelor și tare s-a mai supărat. Pe cine? Păi pe Liviu Dragnea, căruia a ajuns să-i reproșeze cu tupeu că a dus-o de mână în fața alegătorilor din București, făcându-l părtaș la promisiunile ei și că acum ar fi părăsit-o și n-o mai ajută. Păi dacă-i pe cai mari, de ce nu se ajută singură? Insistența cu care zilnic e prezentă la patru-cinci televiziuni, ne duce cu gândul în altă parte. Nu cumva este șantajată? Ea sau soțul Florentin Pandele, primar al orașului Voluntari și fost comandant de navă comercială.
DA EU CU CINE VOTEZ? A mai semnat Scrisoarea cu pricina și viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale și șef al Organizației PSD Olt. Nu pot să uit că mai anii trecuți, pe când se vorbea de euroregiuni, numitul Paul Stănescu trăgea sfori ca să ajungă ditamai Președintele Organizației PSD Sud-Vest, adică Oltenia. De pe acea vreme a rămas amic cu Lia Olguța Vasilescu, atunci și azi șefă a Organizației PSD Dolj. Încât mi-ar fi greu să știu cu cine va vota ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, cu păstrarea ca președinte al PSD a lui Liviu Dragnea, ori cu semnatarii Scrisorii, printre care se numără și tăcutul de Paul Stănescu. Doamna Lia Olguța Vasilescu, vicepreședinte al PSD și ministrul Muncii, s-a exprimat că este de partea lui Liviu Dragnea, adăugând că este amică cu Paul Stănescu. Încât nu-i exclus să se afle ca personajul lui Caragiale în postura de a se întreba singură. „Da’ eu cu cine votez?”
DIRIJABILUL ADRIAN ȚUȚUIANU. Om din Dâmbovița, unde i-a luat locul deputatului Ion Stan, Președinte al organizației PSD județene și șef al comisiei de control al activității SRI. Pe care Țuțuianu l-a dat la o parte, i-a luat rând pe rând toate funcțiile, între timp Ion Stan trecând în lumea celor drepți. Evident, cu inima neîmpăcată și fără să-nțeleagă ce șarpe a crescut la sân. Și în cazul celorlalți doi, și la Adrian Țuțuianu este posibil să fie dirijat de cineva. Oricum, pe lângă unele inadvertențe din textul Scrisorii sau Declarației privind Starea Partidului Social Democrat ne întrebăm cum de în ședințele interne nimeni nu s-a plâns de nimic. Inclusiv cei trei semnatari. Revenind la Gabriela Firea, fostă jurnalistă, ea n-a răspuns la nicio întrebare de-a lui Mihai Gâdea, miercuri seara la Sinteza Zilei. Prima se referea la punctul „2. Partidul Social democrat se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă, a societății românești: Președintele României, partidele politice din Opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă, etc.” Greu de aflat cum de au acționat atât de târziu „trădătorii” din PSD? Sau acum li s-a cerut s-o facă. Mai ales că Preș Klaus Werner Iohannis s-a aflat miercuri și joi la Salzburg, la invitația președintelui Austriei, pentru un summit și spre a juca „Marea fugă” de Schengen!
ION PREDOȘANU
P.S. Din vreme-n vreme, cetățeanul care nici usturoi n-a mâncat și nici gura nu-i miroase – Victor Ponta, mai scoate câte o fotografie cu Liviu Dragnea. De data aceasta împreună cu George Maior(Nașul lui Victor Ponta, de unde acesta are fotografiile), cu Laura Codruța Kovesi și cu Gabriel Oprea. Și ce-i cu asta?(Ion Predoșanu)

1 COMENTARIU

  1. Cuum ,exista serpi la sanul PSD ? Cuuum , Ponta a mancat usturoi? Nu se poate . Cand suntem seriosi nea’ Predo , cand ii pupam in cur pe pesedistiii care vremelnic conduc partidul sau cand ii injuram dupa ce nu mai sunt in PSD sau cartesc impotriva conducatorului iubit . In gura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here