Ca la noi, la nimeni / Ţara şi Europa ard, iar DNA se dezlănţuie!?

22

ALTĂ DIVERSIUNE A DNA? Şi dacă n-aş vrea să cred că încătuşarea Primarului General al Bucureştilor, Sorin Oprescu, petrecută sâmbătă noaptea spre duminică, cu 30 de minute după miezul nopţii, n-ar fi o diversiune, DNA îmi dă motive să consider că e posibil. Chestia cu mita şi cu cei patru denunţători e cusută cu aţă albă. Se pretinde a exista filmări şi nu sunt. În plus, finalul comunicatului DNA zice că „acţiunea demarată are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatorului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.
În realitate, această perdea de fum acoperă alte probleme grave în ţară şi în Uniunea Europeană. Nici preşedintele Klaus Iohannis şi nici primul ministru, Victor Ponta, nu şi-au precizat vreun punct de vedere despre imigranţi. Ponta a cerut o şedinţă a CSAT pe această spinoasă temă. El a spus, el a auzit. În plus, n-a confirmat că la Guvern ar fi ajuns solicitarea Comisiei Europene pentru ca România să primească o cotă de 7.000 de imigranţi. În condiţiile în care, consilierul prezidenţial Leonard Orban declara că România nu-i pregătită nici pentru cifra de 1.750 imigranţi anunţată iniţial.
ISĂRESCU BLAT CU IOHANNIS? Cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din Europa şi din lume, Mugur Isărescu, cu 25 de ani de domnie – la fel ca Nicolae Ceauşescu – e dat de ziarul Bursa ca demisionar până în luna octombrie. Deşi ar mai avea 4 ani de mandat. De ce-ar face-o? Gurile rele de la Bursa îl dau ca viitor premier al unui guvern tehnocrat, care să pregătească alegerile din 2016. Apropierea sa de Iohannis pe tema Codului Fiscal, lipsa de coloană vertebrală a lui Gabriel Oprea – „interes naţional” şi baletul lui Liviu Dragnea pot confirma zvonul.
LIBERALII, PE LINIE MOARTĂ! De când Klaus Iohannis conduce PNL – fie pe faţă, fie din umbra platanilor de la Palatul Cotroceni – foştii adevăraţi liberali au avut şi mai au de suferit. Călin Popescu Tăriceanu şi-a ales un drum propriu, Senatorul Ioan Ghişe e independent, Norica Nicolai şi Renate Weber au fost excluse din PNL, iar deputatul Ludovic Orban a pierdut şefia grupului PNL din Camera Deputaţilor. În vremea asta o droaie de băsişti au fost reciclaţi de preşedintele Klaus Iohannis!
Ion Predoşanu
P.S. La finalul meciului în care campioana noastră la tenis Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la US Open, DJ-iul de pe Arena Arthur Asche i-a oferit o surpriză plăcută. De regulă se cânta muzică clasică. Ei bine, la microfoane s-a dat “Pupăza din tei” a formaţiei basarabene O’ Zone în cinstea victoriei Simonei Halep(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here