Ca la noi, la nimeni – Țara fără Președinte?!

356
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: ,,Una din urmările virtuții e trufia. E între ele o punte făurită de diavol.”
Victor Hugo

După o escală pe la Bruxelles, primul turist al țării onorează, vorba vine, o invitație din Japonia. Cu alte cuvinte nu este în țară, pe care-a lăsat-o de izbeliște. Încă Preș. Klaus Werner Iohannis s-a aflat la timona izbânzii moțiunii de cenzură pe care El a inițiat-o și nu PNL-ul! Și tot El va fi beneficiarul unui al doilea „Guvernul meu”, visat spre a organiza alegerile prezidențiale din 10 și 24 noiembrie 2019.
Cu tot optimismul liderului Noului PNL, format majoritar din PDL-iștii lui Băsescu și alți câțiva vopsiți, dintre foștii liberali adevărați, acum deveniți cu toții membri ai Partidului Popular european(PPE), este greu de presupus că primul ministru nominalizat – Orban Ludovic – va reuși să strângă un cvorum la ședința de plen a Parlamentului României, și cu atât mai puțin 233 de voturi necesare investiturii!
Apelul disperat al celui nominalizat la funcția de prim-ministru al României ca toți aceia care-au votat moțiunea de cenzură să-i dea votul pentru a-și investi un guvern încă fără program nu va avea sorți de izbândă. Mult prea sobrul lider al UDMR, Honor Kelemen, s-a arătat nemulțumit și prea puțin încrezător în urma negocierii cu Orban Ludovic. Nu tu program de guvernare, nu tu o componență a guvernului minoritar al Noului PNL. Și cum să se decidă onor conducerea UDMR când nu se știe ce se va vota? Lucrurile sunt extrem de complicate și cu cei de la USR, adepții unor alegeri anticipate. Greu de organizat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale de luna viitoare. Bașca faptul că pentru organizarea acestora ar trebui să cadă două guverne succesiv.
VREREA LUI TORCSONY, ALIAS TĂRICEANU. Și-a recăpătat glasul și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu(născut Torcsony, dintr-o mamă de origine maghiară rezidentă la Atena, în Grecia). Liderul ALDE crede că „toți parlamentarii sunt responsabili de actuala criză politică, nu doar partidele de la guvernare”. Mai susține și că: „Nu este o tragedie căderea unui guvern și că nu trebuie să dramatizăm”. Referitor la foștii aliați din PSD, Torcsony nu are remușcări: „În momentul în care ne-am despărțit am convenit că rămânem în termeni civilizați.(…) Oferirea de funcții ca să treacă oamenii la PSD ne-a transformat în adversari. Pentru noi a fost vital ca doamna Dăncilă să cadă”, mai opinează încă liderul nedispărutului ALDE.
Mă rog, Torcsony a uitat că fără PSD ALDE nu ajungea în Parlament la alegerile din 2016, apoi că fără voturile PSD nu devenea Președintele Senatului României și tot fără voturile celor huliți de la PSD nu scăpa de urmărirea penală!
Criza este una guvernamentală și nu politică cum crede Măria Sa Torcsony-Tăriceanu, iar căderea Guvernului Dăncilă a provocat-o părăsirea Alianței PSD-ALDE chiar de către ALDE la decizia hazardată a aceluia care nu-și găsește vreo vină în starea de incertitudine și haos în care se află acum politichia românească!
La final, să remarcăm un superb articol de opinie publicat în cotidianul Național de luni, semnat de inspiratul publicist Valentin Boeru și intitulat „România nu mai are președinte”.
Este un rechizitoriu la adresa inactivității și încălcării Legii fundamentale de către cel ce se pretinde încă președintele României. După aproape cinci ani de mandat în care s-a bucurat de imunitate și călătorii pe bani publici, inclusiv în campania electorală actuală, încă Preș. Klaus Werner Iohannis ne râde sarcastic în față. Ne permitem să cităm ultimul paragraf.
„Un președinte care declară public că își dorește ca moțiunea să treacă nu se mai numește președinte. Poate fi orice, de la mandatar la grătarul cu mici și până la dog sitter pe la vreo curte europeană, dar nu un președinte. Ce dacă legiferează Constituția că președintele doar desemnează premierul, mai departe fiind treaba acestuia cum își face guvernul? Nu, Iohannis vrea o singură formulă de guvernare, cu oameni aleși de el, pe care să-i poată suci și manevra după cum îi dictează interesele. Iar aceasta arată că inclusiv Orban Ludovic nu va fi premier, ci doar un lacheu al cărui singur rol este să se facă preș la picioarele stăpânului, ca acesta să calce pe moale când ia țara la șuturi.
Poate că Iohannis va câștiga alegerile, dar mă îndoiesc că va fi vreodată președinte.”
Ce vreți mai clar decât această tristă concluzie? Iar viitorul lui încă Preș. Klaus Werner Iohannis este sumbru, după ce nu va mai fi președinte așa cum se crede El. Retrocedările primarului Sibiului către Forumul Democratic German, ilegale, însumează cam 18 miliarde de dolari. Și dosarele se vor redeschide, odată cu pierderea imunității!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here