Ca la noi, la nimeni – Tainele Elenei Udrea, tainele lui Klaus Iohannis

270

Trecerea Elenei Udrea pe la DNA, nu demult dar la o oră de seară, vine în totală contradicţie cu afirmaţiile Laurei Codruţa Kovesi cum că instituţia pe care-o conduce ar fi imparţială. De ani de zile se vehiculează implicarea protejatei lui Traian Băsescu în mai multe dosare penale. Efectiv, se poate spune că «rămâne cum am vorbit » Cu NUP !
După ce i-a luat apărarea fostului ei soţ, Dorin Cocoş, în repetate rânduri, miercuri s-a trezit vorbind pe aceeaşi temă. Şi dăi şi dăi, ca la paşopt. Ba chiar l-ar fi averizat să aibă grijă de cine se-înconjoară. Vezi Doamne, să se ferească de «oportunişti». Numai că, aşa cum se zice pe la ţară, a cam luat-o gura pe dinainte. Şi a scăpat un porumbel ! Pur şi simplu, preşedinta Partidului Mişcarea Populară a declarat textual: «Când am fost ministru, am semnalat actele de corupţie din ANRP». Măi, să vezi ! Practic e o recunoaştere a faptului că ştia de matrapazlâcurile de acolo. Bun, păi atunci, la influenţa pe care-o avea în PDL, în Guvern şi la Palatul Cotroceni de ce nu s-a adresat autorităţilor competente ale statului? Oricum, ce putea să facă un partid? Dacă ar fi procedat legal, nu s-ar fi ajuns ca abia în toamna lui 2014 să se ajungă la imensul scandal în care au fost implicaţi foştii şefi ai Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. Elena Udrea pretinde că mai mulţi colegi şi şefi de instituţii i-au spus că se înşeală. Mă rog, unele ziare şi agenţii de presă încă subordonate lui Traian Băsescu au preluat trunchiat declaraţia Elenei Udrea. Totuşi, i-a nominalizat pe primul ministru şi preşedintele PDL, Emil Boc, dar şi pe Vasile Blaga. Nu se ştie sigur care-i adevărul. Un lucru este limpede, din moment ce copreşedintele noului PNL, Vasile Blaga, a sărit ca ars: «Doamna Elena Udrea minte!» Iar, actualul primar al Clujului, Emil Boc, tace mâlc. Nici nu ne-am aştepta la altceva, din moment ce Emil Boc a susţinut-o în campania prezidenţială pentru turul unu al alegerilor şi chiar a declarat că i-ar fi dat votul. Cu care vot, oricum, n-a făcut nimic.
Deocamdată, Dorin Cocoş e la răcoare într-un alt dosar penal, iar fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, şi mai mulţi subalterni şi prieteni ai Elenei Udrea, printre care şi Alina Bica, şefa DIICOT, au format un grup infracţional prin care mulţi afacerişti să obţină despăgubiri pentru terenurile supraevaluate. Şi care, culmea, nici nu le aparţineau. În privinţa viitorului aşazisei «justiţii independente», lăudată de Klaus Iohannis, care le-a ridicat statui verbale lui Daniel Morar şi Laurei Codruţa Kovesi – cea mult lăudată şi de Marele Licurici de peste ocean – nu avem de ce să fim optimişti.
Aşa cum Mircea Băsescu s-a întors acasă, unde poate ascunde probele – a se citi banii primiţi de la Bercea Mondial, başca posibilitatea întâlnirii cu martorii, dintre care Marian Căpăţână şi-ar putea schimba ultima declaraţie -, iar tăinuitoarea Elena Udrea are, deocamdată, NUP. Aşa cum, scuzaţi-mi scepticismul, am convingerea că va primi şi Amiralul Dezastrului Naţional – cetăţeanul Traian Băsescu!
ION PREDOŞANU

Nota redacţiei. Evident, am fi dorit ca în Gorjeanul de ieri să găzduim mai multe cuvinte din inimă, ale multor personalităţi şi oameni de cultură din Gorj. N-am izbutit şi ne cerem scuze scrise. Reînnoim invitaţia către aceştia şi numeroşii coloboratori de suflet ai Gorjeanului să continue a ne adresa gândurile domniilor lor. În fond, Gorjeanul a sărbătorit împlinirea vârstei rotunde – 90 de ani – în 2014. Aşa că, vă aşteptăm. Şi promiteam a le publica, cu prioritate, până la finele anului. Vă mulţimim tuturor !(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here