Ca la noi, la nimeni – Știrile false scad credibilitatea!

421

Zvonistica și știrile false fac parte din arsenalul dezinformărilor atribuite serviciilor secrete, dar și al unor partidulețe de opoziție care în loc să se ocupe de treburi serioase – cu idei originale și programe de guvernare – răspândesc știri false. Una dintre știrile false ale ultimelor zile a fost aceea cum că la proxima ședință de guvern s-ar da o Ordonanță de Urgență de amnistiere și grațiere a unor condamnați pentru corupție. Ba chiar s-a mers mai departe, cu amenințări pe Facebook, și cu anunțarea participării președinteleui Klaus Werner Iohannis la acea ședință de guvern săptămânală. Ultima știre falsă s-a demontat imediat, președintele României sunând primul ministru, Viorica Dăncilă, și propunându-i să se întâlnească. Cum doamna premier avea programul prea încărcat marți, cei doi au rămas să se întâlnească astăzi, miercuri. Rând pe rând, ministrul Justiției, Tudorel Toader, președintele PSD, Liviu Dragnea și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu au dezmințit minciuna cu Ordonanța de Urgență privind amnistia și grațierea. În plus, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, fiind invitat luni seară la emisiunea România 9, realizată de Ionuț Cristache la TVR 1 a negat informațiile. “(…) Se ține ședința de Guvern pentru altă Ordonanță de Urgență, pe mediu, care trebuie să pună în acord Directiva europeană și acesta este motivul pentru care s-a decalat pentru marți ședința de Guvern”, a declarat liderul ALDE, cum spuneam, luni seară la TVR1.

*
Tot luni seară, la Antena 3, sociologul Marius Pieleanu a lansat o ipotează bombă în bătălia politică din România.  El a dat ultimele cifre ale unei analize pe bază de mai multe sondaje privind intențiile de vot pentru principalele partide din România. PSD: 38%(nu are mai puțin de acest procent, oricând poate ajunge la 44-45%); PNL: 20%(are maximum 20 de procente); ALDE între 9-14%, aproximativ 13%; USR: 8%; UDMR: 5-6%; PMP: 4-5%; Pro România:3-4%. “Datele se referă la opțiunile persoanelor cu drept de vot care trăiesc în România, fără oamenii care trăiesc în diaspora.. Sunt analize de ultimă oră ale AVANGARDE și alte institute.  Am făcut o medie. Procentul PSD nu este mai mic de 38% și poate ajunge la 44-45%. PNL se află la scorul pe care l-a obținut la alegerile generale din decembrie 2016, adică 20%. Acest partid nu crește. Este posibil să crească, dar până acum nu a crescut. ALDE este undeva la 13%, nu poate fi mai mic de 9%, dar nu poate fi, deocamdată, mai mare de 14%. Contează foarte mult prestația lui Călin Popescu Tăriceanu în creșterea partidului.(…) Cea mai mare creștere dintre toate partidele o are ALDE. Are un milion de votanți. USR nu a pierdut și nici nu a câștigat. Este la 8%. UDMR este pe undeva la 5-6%. Intră în Parlament, fără grijă! PMP este între 4-5%. Dacă Băsescu rămâne președintele partidului la alegerile generale de peste doi ani este posibil să repete isprava de acum un an și jumătate. PMP este un partid centrat pe lider. Partidul lui Dacian Cioloș înregistrează un scor de 5-6%. Partidul Pro România este pe undeva la 3-4%”, a zis Marius Pieleanu.În concluzie, ca și în motto-ul de mai sus, zicala e asemănătoare principiului Karma(binele se plătește cu bine, iar răul cu rău), cu alte cuvinte, dacă faci rău, vei avea parte de un rău și mai mare. Aviz amatorului de plângeri penale de “înaltă trădare” și, totodată, cantautorului Orban Ludovic!
ION PREDOȘANU
P.S. O amnistiere și o grațiere a avut, totuși loc, în Egipt. La inițiativa președintelui Egiptului. Cum ar veni, Orban Ludovic are dreptate pe jumătate. Totuși, ca om de petrecere ce este, nu a nimerit țara. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here