Ca la noi, la nimeni – Starea de speranță, înaintea Stării de urgență!

666
SANYO DIGITAL CAMERA

Ciudat, pandemia de coronavirus abătută asupra întregii lumi, deci și a Europei și a României i-a readus la guvernare exact pe aceia pe care Moțiunea de cenzură introdusă la 4 februarie 2020 de către Partidul Social Democrat(PSD), la care s-au alăturat voturile Pro România și, curios, ale UDMR, Guvernul Orban 1! Numai că, între timp și-a retras mandatul desemnatul lider al PNL-ului, așa că s-a trecut peste Guvernul Orban 2. Guvernul Cîțu este o penibilă poveste, greu de elucidat, întrucât desemnat de Preș. Klaus Werner Iohannis, numitul Vasile Florin Cîțu și-a retras mandatul cu câteva minute înainte de a se prezenta la votul de investitură în fața celor două camere ale Parlamentului: Senatul și Camera Deputaților.
Efectiv, fără voturile PSD(care-a asigurat și cvorumul ședinței) plenul Parlamentului României nu ar fi putut reinvesti Guvernul Orban 3.
Mai ales că, fie din pricina coronavirus, fie din iresponsabilitate, la ședința de reinvestire a neperformantului Guvern Orban 3, de fapt același cu Guvernul Orban1, nu au participat decât 20 de parlamentari PNL.
Așa că România are un Guvern al crizei de coronavirus, votat de PSD aproape fără voturile PNL!
Deie Domnul să nu se fi păcălit Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. Afirmația sa că „de-acum, PSD va face opoziție adevărată” ne-a mai servit-o și altădată, fără să se fi ținut de cuvânt!
Ca o ciudățenie, vineri seară, Klaus Werner Iohannis care nu mai prididește în a felicita demisul Guvern Orban 1, ca și pe Guvernul Orban 3, identic, ne sfătuia că dacă auzim la vreo televiziune ceva alarmant despre criza de coronavirus „schimbați canalul!”.
Iar același personaj ce ține Guvernele PNL în brațe să ne anunțe, sâmbătă seară, că la începutul săptămânii viitoare va semna un Decret de instituire a Stării de urgență.
Până la ora când scriu aceste rânduri. Marcel Vela, ministrrul Afacerilor Interne, ne-a anunțat câteva măsuri ce trebuie respectate în această perioadă, recunoscând că Starea de urgență n-a fost instituită. Iar apoi va trebui votată în Parlament, în cel mult cinci zile, probabil prin internet, întrucât și Parlamentul României este în carantină.
Cauzată de infectarea Senatorului PNL, Vergil Chițac, care-a fost în contact cu persoane franceze la Adunarea parlamentară a NATO.
Cum Senatorul Vergil Chițac se vrea candidat la Primăria Constanței, el a fost prezent și în Parlament, dar și la ședința Biroului Politic Național al PNL. Evident, infectând mai multe persoane! În ambele locuri.
ION PREDOȘANU

P.S. „Izolat” la Vila Lac 1, primul ministru demis, reinstalat și izolat – Orban Ludovic urma să facă o conferință de presă, probabil, on-line.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here