Ca la noi, la nimeni – Starea de criză din Vestul țării, mai tare decât criza politică!

306

Motto: „La omul sărac, nici boii nu trag!” – Zicală românească

De câteva zile, România este în stare de alertă din punctul de vedere al vremii, cu zăpezi și ploi puternice, ceață, dar și cu polei. Apogeul calamităților și, mai ales, al urmărilor acestor probleme meteorologice a fost atins sâmbătă și duminică. Sute de localități ale României, în special cele din vestul țării, au rămas fără curent electric. N-a făcut excepție nici Gorjul, unde astăzi școlile și grădinițele sunt închise, iar în comuna Peștișani nu este curent electric încă de sâmbătă.
BRAȚ LA BRAȚ, CU FUSTĂ SCURTĂ. Mult prea bolnava Carmen Iohannis a trimis o hârtie de scutire medicală lunea trecută, când era citată pentru a doua oară ca martor la Parchetul General. De atunci n-a mai ieșit în public până în sfânta zi de duminică. Fiindcă tot făcuse drumul până la Sibiu cu coloana prezidențială, soțul Klaus Werner Iohannis și-a luat soața Carmen Georgeta și împreună, braț la braț, și au mers la liturghia de la Biserica romano-catolică din Piața Mare a Sibiului. Oare s-o fi rugat și pentru ca doamna Carmen Georgeta să scape de Parchetul General și să n-o mai citeze? Greu de spus. Mai ales că Parchetul General se dovedește insistent, citarea din 10 decembrie fiind a doua, după cea din 15 februarie. Iar dosarul este unul de urmărire penală, constituit ca urmare a unei plângeri penale depuse de ziariștii de la „Lumea Justiției”, în legătură cu casele din Sibiu ale familiei Iohannis!
STARE DE CRIZĂ, ÎN VESTUL ȚĂRII! Conform unui comunicat de presă dat duminică, al E-Distribuție Banat a fost declarată „starea de criză”, așa cum prevăd procedurile interne aflate în vigoare la companía ce asigură distribuția de electricitate din Vestul țării.
SPITAL DIN TIMIȘ FĂRĂ CURENT ELECTRIC! Spitalul din orașul Făget, județul Timiș, a rămas fără energie electrică, duminică, din pricina ninsorilor abundente.
Reprezentanți spitalului au transmis că folosesc un generator, iar echipele de intervenție ale operatorului de electricitate ar fi în teren pentru a rezolva problema creată.
GENERATOAREn TRIMISE ÎN TIMIȘ ȘI CARAȘ-SEVERIN. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU); Dr. Raed Arafat, a anuntat ca Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va trimite câte cinci generatoare de mare putere pentru judetele Timiș și Caraș-Severin, spre a veni în ajutorul populației afectate de căderea unor linii de tensiune electrică din cauza zăpezii.
TRENURI ÎNZĂPEZITE. Mai multe trenuri ale CFR CĂLĂTORI au ramas înzăpezite în județele din Vestul țării: Timiș și Caraș-Severin.
Situația este grea și în alte județe, mai ales ca au căzut copaci peste liniile de cale ferată, iar intervențiile durează. Din păcate, la noi în țară nu există legi care să-i despăgubească pe călătorii de pe CFR CĂLĂTORI.
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here