Ca la noi, la nimeni – Starea de alertă, starea de dezastru! (Nicolae Ciucă, propunerea de prim-ministru desemnat)

362
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „După atâtea succese de carton, tânjesc după un mic dezastru.”
Valeriu Butulescu, Din Frunze fără ram, Bucuria naufragiatului

De joi după amiază, în urma consultărilor cu partidele parlamentare, Preș. Klaus Werner Iohannis a anunțat că-l desemnează pe Nicolae Ciucă, general în retragere și membru al PNL, care, de altfel, l-a și propus ca posibil premier, să-și formeze un Guvern și, desigur, o majoritate parlamentară.
Propunerea PNL nu este câtuși de puțin o surpriză, dacă ne aducem aminte că de altfel Nicolae Ciucă este favoritul președintelui Iohannis, din moment ce l-a mai desemnat încă o dată, ce-i drept, atunci ca prim-ministru interimar.
CÎȚU SE BAGĂ ÎN SEAMĂ. Ca să-și dea importanță, desigur, prim-ministrul marionetă și interimar actual, Florin Cîțu, după ședința conducerii PNL de joi dimineață, l-a dus el cu autoturismul de la Palatul Victoria și până la consultările de la Palatul Cotroceni.
Nici nu apucase bine ca președintele Iohannis să-l anunțe pe primul ministru desemnat că imprevizibilul Florin Vasilică Cîțu i-a și convocat la negocieri pe cei de la Partidul Social Democrat și pe cei de la UDMR. Imediat, președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, i-a și dat replica lui Florin Vasilică: „Eu și colegii de la PSD nu vom negocia decât cu premierul desemnat. Deci nu vom merge la Vila Lac 3”. Nici liderul UDMR nu este prea încântat: „În democrație nu se obișnuiește ca prim-ministrul să fie general, în cazul de față în retragere”.
GUVERN PNL-UDMR, SUSȚINUT DE PSD? Președintele Iohannis a lovit din plin USR-ul, care-a încercat degeaba să investească un guvern minoritar al neomarxiștilor.
Avea ca miniștri niște calamități naturale, precum Barna Dan la Externe. Individ ce bătea câmpii că Statele Unite ale Americii și-au luat mâna de pe Europa de Est. Și declara inepția respectivă chiar în momentul când Secretarul de stat al Apărării Statelor Unite ale Americii se afla la București!!!
E clar că USR este sărit din schemă și va intra în opoziție. Asta ar însemna ca Guvernul Ciucă să împartă ministerele ce au aparținut USR între PNL și UDMR, iar la investire, și la legile importante, PSD să dea o mână de ajutor celor aflați la guvernare.
MIZĂM PE FERMITATEA LUI CIUCĂ. Ca fost Șef de Stat Major al Armatei României și fost ministru al Apărării, Nicolae Ciucă are toate șansele să izbândească în lupta pentru scoaterea țării din marasmul în care se află. Criza pandemică este primul hop, dar nu sunt de neglijat nici criza socială, cea economică și riscul de intrare a României în incapacitate de plată. Mai ales din pricina împrumuturilor mari și la dobânzi astronomice.
Cu mână forte, viitorul prim-ministru Nicolae Ciucă ar putea fi salvarea românilor pentru trecerea prin greaua iarnă ce se anunță și să ne scoată – cu cât mai puține pierderi de vieți omenești – în primăvara anului 2022.
An în care vor putea avea loc și alegeri anticipate.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here