Ca la noi, la nimeni -Sfidare după sfidare!

923

Actualul Procuror general sau șef peste Ministerul Public, așa cum îi place lui Augustin Lazăr să se numească, merge din greșeală în greșeală spre victoria finală. Reprezentant de frunte al torționarilor care i-au chinuit pe deținuții politici din Penitenciarul Aiud, mai ales între anii 1984-1986, deși recunoaște că deținea funcția de președinte al Comisiei de Eliberări Condiționate, ca procuror comunist ce se afla în slujba Securității, a PCR și a Republicii Socialiste România, pretinde că nu și-a făcut decât datoria. E o sfidare strigătoare la Ceruri!
Că Augustin Lazăr fusese instruit de Securitate cum să acționeze ne-a lămurit un alt fost procuror comunist care după ce-a terminat Facultatea de Drept a ajuns, prin repartiție, la Oradea. Și i s-a propus tot funcția de președinte al Comisiei de Eliberări Condiționate la Penitenciarul Oradea. Numai că pentru instruire a urmat Școala de perfecționare a cadrelor de la Bran, ce aparținea și încă aparține și acum de Noua Securitate. Cum cel repartizat la Oradea a făcut un Raport prin care cerea să nu fie obligat să acționeze ca ajutor de torționari, cererea i-a fost acceptată. Evident, procurorul comunist de la Oradea n-a mai primit calificative de foarte bine pe acel an și pe anii care au urmat. Iar după Revoluția pe care un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o cataloghează ca fiind „lovitură de stat” orădeanul a avut belele. În sensul că acum este avocat.
Acceptând să fie unealta torționarilor, actualul democrat Augustin Lazăr – ca piesă grea a sistemului – a cerut să iese la pensie pe motiv de vârstă și ca un „magistrat” ce a avut numai calificative de Foarte Bine în cariera lui josnică. O asociație a unor revoluționari dubioși din Timișoara i-au acordat Premiul „Speranța”, printre membrii asociației timișorene fiind și securista mică în grad și ca statură Brândușa Armanca.
Dar procurărașul comunisto-securistic de Augustin Lazăr a mai fost premiat și de GDS – Grupul de Dialog Social – creat de Silviu Brucan, alias Samuel Bruckner, ideolog comunist aprig al anilor de teroare stalinistă din RPR-ul anilor 1950!
Îngrijorați de protestele anti Augustin Lazăr, cei de la GDS nu au mai făcut festivitatea de acordare a Premiului sau Diplomei împricinatului, ci i-au trimis-o la Parchetul general.
Ca o altă culme a nerușinării și a sfidării, Augustin Lazăr a anunțat că renunță la Premiu și-l dă disidentului anticomunist Iuliu Filip pe care el l-a schingiuit doi ani în plus refuzându-i eliberarea condiționată!
Tot sfidare se cheamă și comportamentul Preș. Klaus Werner Iohannis, cel care refuză revocarea aceluia care i-a albit 17 dosare penale pe când Augustin Lazăr deținea funcția de procuror șef al parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
De ce? Tocmai pentru a putea ieși la pensie cu 27.000 de lei lunar Augustin Lazăr. Pe care același Preș. Klaus Werner Iohannis îl va propune ca judecător la Curtea Constituțională a României, pe o durată de 9 (nouă!) ani, timp în care Augustin Lazăr va mai primi lunar un morman de bani. Pe care, evident, îi va cumula cu pensia!
De unde se vede că torționarii sunt foarte bine plătiți. Și în regimul comunist, dar și în Regimul Iohannist!
ION PREDOȘANU

P.S. Circulă pe internet o autodescriere a lui Rareș Bogdan, cap de listă al Noului PNL pentru alegerile europarlamentare, în care, pe 15 noiembrie 2018, cum că: „Cu cât ești mai prost, mai imoral, mai lingușitor, mai grobian, mai ticălos, mai curvă și obligatoriu corupt, ai șanse să devii politician de top.” Rareș Bogdan întrunește toate aceste „calități”, motiv pentru care este numărul 1 (unu!) pe lista Noului PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here