Ca la noi, la nimeni / Şedinţa CSAT a votat mandatul Preşedintelui Iohannis la Summit!

312

În ultimele zile au fost date publicităţii sondaje ale Avangarde şi Sociopol. Cu toate că Preşedintele Klaus Werner Iohannis a participat la protestele din Piaţa Universităţii, incitând oamenii la răzmeriţă anti-PSD şi împotriva Guvernului Grindeanu. Efectul nu a fost cel scontat, ci dimpotrivă!
Cetăţeanul Klaus Werner Iohannis nu mai este prima opţiune a votanţilor anti-PSD pentru alegerile prezidenţiale din 2019, se arată într-un sondaj Sociopol. Preşedintele Iohannis este înlocuit în simpatiile anti-PSD de către Procurorul Şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Care îşi face publicitate inclusiv în presa din străinătate. Aici, de vină este şi preşedintele Iohannis care i-a luat apărarea sibiencei Laura Codruţa Kovesi, adunând 28% dintre preferinţele lor şi l-a detronat astfel pe Klaus Werner Iohannis. Care preşedinte al României strânge abia 20% dintre voturile anti-PSD. Clasamentul este completat de fostul prim-ministru Dacian Julien Cioloş, cu 10% şi de celebrul Nicuşor Dan cu 2%! Nu mai puţin de 40% dintre cei intervievaţi sunt nehotărâţi cu privire la o altă nominalizare pentru Candidatul PSD, mai arată sondajul Sociopol, citat de B1 TV.
În tabăra PSD, favorit este Primarul general al Bucureştilor, totodată şi vicepreşedinte al PSD, cu 325, URMAT DE Victor Ponta – 18% şi Liviu Dragnea, cu 10%. Iarăşi 40% dintre fanii PSD nu au oferit un răspuns. Pierderea încrederii în Preşedintele Klaus Werner Iohannis este o lovitură devastatoare pentru Preşedinte, venită de unde se aştepta mai puţin.
*
Marţi, a avut loc o Şedinţă a CSAT în care s-a stabilit mandatul Preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis la Summitul NATO, de la Bruxelles, pe oridinea de zi figurând mai multe puncte. Până atunci, pe 25 martie, la Strasbourg, Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, va oferi o sinteză, direcţiilor de dezvoltare a acesteia, apoi va urma aniversarea creării Uniunii Europene, de la Roma. Există un ton mai optimist pentru o Europă cu mai multe viteze şi pentru extinderea “Statelor Unite ale Europei”, aşa cum le-a botezat Victor Hugo, el find acela care a folosit pentru prima oară această sintagmă.
Dintre liderii PSD, cel mai bine plasat este Gabriela Vrânceanu-Firea cu 51,5% din voturi, în vreme ce Klaus Werner Iohannis are în sondajul Avangarde abia 48%. Şi totuşi, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a durat mai bine de trei ore. Nu avem decât declaraţiile Şefului CSAT, Iohannis: “MApN, MAI, SIE, SPP şi-au îndeplinit cu success misiunile încredinţate anul trecut. Programul de înzestrare a Armatei actualizat; operatorii economici naţionali pot participa la fabricarea de tehnică militară.”
Între altele, Şeful CSAT fiind singurul care făcut declaraţii după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării ne-a mai precizat că: Programul de înzestrare a Armatei actualizat, ne-a condus la aprobarea obiectivelor României la Summitul NATO de la Bruxelles, probabil la sfârşitul lunii mai. Aşteptările României susţin în principal unitatea şi solidaritatea legate de reconfirmarea importanţei relaţiei trans-atlantice, o relaţiei cum spuneam ce marchează unitatea şi soliditatea dintre aliaţi.
Ion Predoșanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here