Ca la noi, la nimeni – Secetă de idei, Secetă naturală!

403
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Catastrofele și epidemiile trimit în șomaj tehnic sumedenie de îngeri păzitori.” – Vasile Ghica

M-am revoltat, într-o zi de marți, 8 septembrie – deși era Ziua Nașterii Maicii Domnului Fecioara Maria -, auzindu-l cum minte fără rușine pe „Genialul” ministru al Finanțelor Publice – Vasile Floirn Cîțu, așa cum e înscris în Certificatul său de naștere și așa cum îl alintă admiratorul său de nevrednică amintire președintele Klaus Werner Iohannis – cum că în trimestrul II, economia României a avut o creștere.
INS DEMONTEAZĂ MINCIUNILE LUI CÎȚU! Mi-am revenit la realitatea tristă citind niște date transmise de Institutul Național de Statistică(INS), deci o instituție de stat, adică oficială, citată mai pe larg de Mediafax. N-o să reluăm între comentariul sec pe baza acestui comunicat, tot sec, al INS.
Toți guvernanții PNL-iști mint, cum veți vedea în cazul acestui Cîțu-mâțu fără pic de rușine. În realitate, PIB-ul României a scăzut cu 12,3% în trimestrul 2 din anul de dizgrație libertino-liberală 2020!, comparativ cu perioada anterioară. Un trimestru în care abulicul „Genial” ministru al Finanțelor Publice făcute vraiște prin măsuri bizare și împrumuturi ce ne-au dus pe ultimul loc al deficitului bugetar între țările membre ale Uniunii Europene, vede o creștere economică!!! Așa cum spun datele transmise de INS, nu de PSD! Față de același interval din 2019, scăderea PIB a fost de 10,5%, , atât în serie brută, cât și în serie ajustată sezonier. Comparativ cu semestrul I 2020, PIB-ul a scăzut cu 4,6%, pe serie brută și cu 3,9% pe serie ajustată sezonier. O contribuție la scăderea PIB a avut-o exportul net(-2.3%), consecință a reducerii cu 15,1% a volumului exporturilor de bunuri și servicii corelată cu o scădere mai mică a volumului importurilor de bunuri și servicii, cu (4%). Toate acestea sunt, cum spuneam, citate de Mediafax după un Comunicat al INS.
SECETĂ DUPĂ SECETĂ! În anii normali, cu recolte agricole bune, PIB-ul avea numai de câștigat. În Bugetul pe anul 2020, asumat de Guvernul Iohannis-Orban, fără a fi dezbătut și votat în Parlamentul României, printre alte necurate a fost și suma extrem de mică acordată Agriculturii. Nu s-au putut plăti subvențiile în agricultură, iar pentru sistemele de irigații create de ministrul PSD al Agriculturii – ing. Petre Daea – nu s-a prevăzut niciun leu.
Și, vorba ceea – Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Iar Sfântul Ilie, ca șef al Departamentului Ploilor ce vin din Ceruri, ne-a dat o secetă de nici nu putem duce. Grâul din rezerva de stat a fost exportat printr-o decizie a unui „port ilegal de creier” din fruntea Guvernului LuCOVID, iar recolta de grâu a acestui an abia dacă face față necesităților de pâine ale populației României.
Seceta continuă, iar ministrului Agriculturii Oros nici că-i pasă. N-a acordat compensații pentru culturile calamitate, deși stabilite la sume extrem de mici, nici până acum.
Secetă va fi și-n toamna anului de dizgrație și greață liberalo-libertină de la Palatul Victoria. În concluzie, nici arăturile de toamnă nu se vor putea efectua. Cât despre semănăturile pentru recoltele din anul viitor – 2021 – nici pomeneală.
GUWERNERUL MEU – ZERO BARAT! Ca să nu mai amintim că recolta de porumb din acest an este compromisă, încât zootehnia este distrusă. Cât privește recoltele de rapiță și de floarea soarelui, acestea sunt egale cu Zero. Cum ZERO BARAT e și Guvernul PNL Orban-PNL, atât de lăudat de Sasul din vârful Dealului Cotroceni.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here