Ca la noi, la nimeni – Secetă cumplită, secetă de idei PNL-iste!

468

Motto: „Într-un război de idei, mor de obicei oameni. – Stanislaw Jerzy Lec

Țara se confruntă cu o secetă cumplită. O secetă prezentă nu doar în România, dar e o secetă care pârjolește toate statele din Estul Uniunii Europene, devastând recoltele și agravând ceea ce se așteaptă a fi cea mai gravă recesiune economică pe care o va traversa regiunea de la căderea comunismului, după cum transmite Bloomberg.
În vremea aceasta, președintele Klaus Werner Iohannis atacă ceea ce El numește „politrucii”, chiar dacă El însuși se definea cândva a fi un „politruk!”. În unele părți din România și Polonia, această secetă este cea mai cumplită din ultimii 100 de ani, iar în Cehia e cea mai gravă din ultimii 500 de ani!
Această secetă a dat naștere la numeroase semne de întrebare cu privire la securitatea alimentară într-o țară precum România cu amintiri dure cu privire la lipsurile alimentare în regiunile totalitare, după problemele frecvente cu asigurarea medicamentelor și echipamentelor medicale de protecție împotriva coronavirusului.
Senatorul PSD Robert Cazanciuc a răspuns printr-un atac dur la președintele Iohannis, singurul apărător al catastrofalului „GuWernerul Meu”. „Nu mai aveți contact cu realitatea – ideea de bază la adresa președintelui Klaus Werner Iohannis, cel care se erijează și în Purtătorul de cuvânt și de imagine al Guvernului LuCOVID, după ce președintele a acuzat PSD că este „iresponsabil”.
„După șase luni de zile de când „Guvernul Iohannis” este la putere am auzit aceeași placă obosită că PSD este de vină și asta pentru că atât Guvernul PNL, cât și președintele Iohannis nu sunt în stare să vină cu un program economic clar, care să scoată România din criză. În loc de un plan care să ajute românii ce nu mai au bani pentru că au stat acasă, am auzit aceleași amenințări cu starea de urgență. În loc de facilități fiscale sau credite pentru firmele românești am auzit de noi amenzi, interdicții și restricții pe care ni le aplică „Guvernul Iohannis”. Cu alte cuvinte, am ajuns să fim conduși de un om cu porniri dictatoriale”, a spus Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, după declarațiile complet deplasate de marți după amiază ale Cucului de la ora 17,00, președintele Klaus Werner Iohannis.
Robert Cazanciuc i-a transmis președintelui că: „ne-am săturat să ne tot certați și să nu fiți în stare să veniți cu soluții!”
„De două luni de zile auzim de la Cotroceni și de la Guvernul(minoritar!) PNL „vom face”, „vom analiza”, „vor veni cu investiții”, „vom reporni economia”. Ne-am săturat de sfaturi și de promisiuni. Vrem să vedem un plan de redresare a economiei românești”, a mai declarat Cazanciuc.
Considerând că Iohannis ia apărarea PNL și a Guvernului Orban de fiecare dată când are apariții publice de la Palatul Cotroceni, Robert Cazanciu i-a mai zis cu mult curaj: „Cred că a venit momentul să nu mai aveți apariții publice de la Cotroceni, pentru că pozițiile dumneavoastră nu sunt ale președintelui României. Trebuie să vă duceți la Guvern sau la sediul PNL pentru că vă purtați ca un premier și președinte al PNL. Dacă Orban vă este inutil, de ce nu îl trimiteți la plimbare?”, a mai spus social-democratul.
„Ați mai spus că PSD vrea să depună moțiune de cenzură(și a repetat-o de trei ori că este ilegală, deși Moțiunea de cenzură e prevăzută în Constituție, (n.m. I.P.). PSD a zis că vom depune moțiune de cenzură după ce pandemia va trece. PSD trebuie să depună Moțiune de cenzură împotriva „Guvernului Orban”, pentru că acesta este incompetent, nu are niciun plan economic și face achiziții netransparente. Este de datoria noastră să oprim prostiile pe care le faceți și jaful din banii publici”, a mai adăugat Robert Cazanciuc.
ION PREDOȘANU

P.S. Spre cinstea lor, PSD și Pro România au fost singurele partide ce au votat împotriva HG privind Starea de alertă. O lovitură cu adevărat devastatoare a primit Guvernul Orban din partea Avocatului Gheorghe Piperea, care a cerut Curții de Apel București suspendarea acestei măsuri pe care avocatul o consideră, cu argumente, drept ilegală! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here