Ca la noi, la nimeni – Scrisoarea a III-a, către destinatarul Iohannis!

491

Dacă nu mă-nșel, suntem în fața Scrisorii a III-a prin care Premierul Viorica Dăncilă îi propune, din nou, miniștri pe Lia-Olguța Vasilescu și pe Mircea Drăghici. Nu-s convins că destinatarul le citește, ori dacă apucă să le buchisească le pricepe greu. Ele, scrisorile, fiind în limba română. Așa cum tot în limba română au fost și propunerile de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și cea de revocare din funcție în urma unei evaluări a Procurorului general, Augustin Lazăr, avându-l ca expeditor pe ministrul Justiției, Tudorel Toader.
Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, i-a transmis, luni, președintelui Klaus Werner Iohannis o scrisoare în care solicită, din nou, emiterea decretelor prezidențiale prin care Lia-Olguța Vasilescu să fie numită în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Mircea-Gheorghe Drăghici – în funcția de ministru al Transporturilor.
„Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată, și de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidențiale prin care doamna Lia-Olguța Vasilescu să fie numită în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și domnul Mircea-Gheorghe Drăghici să fie numit în funcția de ministru al Transporturilor și, totodată, să înceteze efectele decretului președintelui României nr.47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”, se arată în Scrisoarea premierului României, conform AGERPRES.
Numai că, Administrația Prezidențială a comunicat că președintele României, Klaus Werner Iohannis, pleacă din țară și va participa, marți, la Aachen, Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german, la invitația Cancelarului Republicii Federale Germania, Angela Merkel, și a omologului său francez, Emmanuel Macron.
Cei doi miniștri propuși, luni, prin Scrisoarea premierului Dăncilă, au fost respinși ultima oară de Preș. Klaus Werner Iohannis pe motiv că le-ar lipsi cazierul.
De data aceasta, nu bănuim ce va mai inventa Preș. Klaus Werner Iohannis? Ca un Gică contra Guvernului PSD-ALDE. Poate să le ceară, eu știu?, și numărul de la pantofi!
Foarte important, prim-ministrul Viorica Dăncilă a menționat în această Scrisoare a III-a că, în calitate de prim-ministru, în virtutea votului de încredere obținut în Parlamentul României, beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere și de alegere a persoanelor propuse a face parte din echipa guvernamentală pe care o conduce.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here