Ca la noi, la nimeni – Scandal în familia liberală

369

În loc să fim preocupaţi de mai binele ţărişoarei numită încă România, mass-media şi opinia publică se văd obligate să-şi piardă vremea cu tot felul de subiecte de doi bani. Chit că nu e pace sub măslinii Europei de Est.
Aşa, de pildă, Coana Joiţica ieşi de la pârnaia prahoveană de femei din Târgşor şi mai crede că are viitor în politichia dâmboviţeană. Nu mai critică cu acelaşi elan sistemul juridic la a cărui creare a participat pe când era apreciată drept Lenuţa de la Cabinetul doi, dacă nu cumva uneori ea clocea hotărârile Cabinetului unu.
Deţinut două mandate prezidenţiale de un fel de Tipătescu, care-a recunoscut că-i singura lui investiţie în politichia românească. Ba cu mesaje transmise prin semne de tip mafiot, cu degetul arătător la nas, ba prin mesaje scrise pe Facebook de echipa de comunicare a deţinutei aflată acum în arest la domiciliu ori intervenţii telefonice de la Scroviştea. Promit să nu ne mai pierdem timpul cu indivizi de teapa lor.
*
Zicerea aforistică aleasă ca motto al acestor însemnări, aparţinând marelui poet, prozator şi publicist gorjean – imensul pamfletar Tudor Arghezi se referea la perioada începutului comunismului în România, li se potriveşte de minune şi celor din pretinsul noul PNL.
Nu au trecut prea mulţi ani de când adevăratul PNL, cel care-a dat ţării Familia Brătienilor – ai cărei membrii, ca o adevărată dinastie, au avut merite imense în crearea României mari şi în modernizarea ei – arunca anateme asupra caracterului murdar al celor din PD, devenit mai apoi PDL – prin trădarea ex-liberalilor Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan -, cu replici pe măsură şi din partea celor numiţi portocalii lui Traian Băsescu, că iată-i aproape fuzionaţi.
În mod ciudat, Teodor Atanasiu, vicepreşedintele PNL de la acea vreme, îşi anunţase candidatura la funcţia de copreşedinte al noului PNL. Prieten la cataramă cu preşedintele Klaus Iohannis, Teodor Atanasiu a fost sfătuit să se retragă din competiţie, mai ales că imparţialul Iohannis o susţinea pe actuala copreşedintă Alina Gorghiu, care, n-aşa, a şi fost votată dacă noul Jupân al Cotrocenilor o vroia.
Se presupune că Teodor Atanasiu cel ascultător la „pohta ce-a pohtit” Herr Klaus Iohannis ar fi rămas acelaşi om de încredere al preşedintelui.
Nu ştim cum se face că, la o întâlnire a liderilor PNL de la centru cu vechiul PNL Bistriţa, vicepreşedintele noului PNL, Teodor Atanasiu, a comis nişte afirmaţii nu tocmai măgulitoare la adresa partenerilor de fuziune proveniţi din PDL. Şi în primul rând vorbe grele şi că nu va ajunge niciodată prim ministru Cătălin Predoiu.
Stenogramele discuţiilor de la Bistriţa au apărut în presă. Normal, Teodor Atanasiu nu le neagă, dar pretinde că au fost scoase din context.
Numai Cel de Sus ştie care-i adevărul. Cert este că, deşi nu le-a picat bine lui Vasile Blaga şi lui Cătălin Predoiu aceştia se căznesc să nu pară afectaţi.
Lucru pe care-l acceptă şi Alina Gorghiu-Dej, aplanând scandalul, mai ales că despre ‘mneaei se vorbeşte că ar fi de fapt prim-ministrul din umbra lui Cătălin Predoiu.
Nu este prima ceartă într-o familie. Cu atât mai mult cu cât această nouă familie formată din PNL şi PDL a fost din start una contra-naturii!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here