Ca la noi, la nimeni – Sănătatea, în pericol! Școlile, redeschise fizic

621
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cine deschide porțile unei școli, le închide pe cele ale unei închisori” –
Victor Hugo

De azi, aproximativ 2,4 milioane de elevi reîncep școala. Din păcate, un număr prea mic de dascăli sunt vaccinați la această oră și, din acest punct de vedere, începem școala puțin nepregătiți. Dar pentru copii este esențială începerea școlii, după minivacanța de o săptămână și, mai ales, după ce școala a funcționat online de prin luna octombrie a anului 2020. Iar școala online numai școală nu este! Copiii au nevoie de socializare, de educație, de comunicare pentru dezvoltarea lor intelectuală adecvată.
*
Facem o paranteză, privind nițel în ograda Ministerului Sănătății, unde situația nu este bună chiar deloc. Acolo unde, la Ministerul Sănătății mă refer, a fost înscăunată o echipă toxică. Mai precis o conducere total toxică. Evident, cu știrea președintelui Klaus Werner Iohannis și a prim-ministrului de mucava Florin Vasile Cîțu.
Conducerea toxică îl are în frunte pe neterminatul Vlad Vasile Voiculescu, cel cunoscut ca un cal breaz, încă din 2016, de pe vremea Guvernului ZERO, cum a fost numit Guvernul Cioloș. Vlăduț și-a completat atunci un CV mincinos, ca și acum, fără a face dovada că posedă măcar o diplomă de licență, că despre o specializare în domeniul medical nici nu poate fi vorba! La Ministerul Educației și Cercetării este, totuși, altceva. Titularul de la MEC este prof.univ.dr. Sorin Cîmpeanu, Rector al Universității de Agronomie și Silvicultură din București, Președinte al Consiliului Național al Rectorilor și proaspăt laureat al unui important premiu al Academiei Franceze.
În primul mandat al lui Vlăduț Voiculescu, care-a durat mai puțin de un an, omul, USR-ist convins, a comis numai tâmpenii. A declanșat un război împotriva profesorilor universitari din medicina românească și avea o listă cu peste 100(una sută!) de spitale pe care să le închidă. N-a avut vreme să pună lacăt la toate. Dar acum vrea cu tot dinadinsul să le distrugă – cazul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” nu este singular – cu vădita intenție de a le privatiza pe nimic!
În mandatul anterior, V.V.V. a promovat un act normativ prin care elimina de facto somități ale medicinei românești, creatori de școli medicale de la conducerea clinicilor din spitalele universitare. Ținta sa era preluarea sub aripa cercului lui de interese a celor mai grase programe din Sănătate: transplanturile și oncologia.
Toxica lui echipă numără numai la cabinetul ministrului VVV nu mai puțin de 18 consilieri personali și/sau onorifici. De nu vom scăpa curând de această echipă toxică, condusă de calamitatea națională/internațională(cu sediul la Viena!), de la cârma Ministerului Sănătății, cu efect de pandemie, vom fi martorii mai multor ticăloșii decât în primul mandat. Atunci când în acțiunile sale criminale i s-a alăturat și turnătorul Emanuel Ungureanu, tot USR-ist, azi deputat. Ca răsplată a denunțurilor mincinoase ale lui Emanuel Ungureanu contra prof.univ.dr. Monica Pop, pe atunci manager al Institutului Oftalmologic București, a chirurgului prof.univ.dr. Burnei ori a prof.univ.dr. Mircea Beuran, șef al Secției de Chirurgie de la Spitalul Universitar de Urgență Floreasca, spital pe care acum VVV ar vrea să-l privatizeze!
*
Întrucât școlile se redeschid în format fizic începând de astăzi, 8 februarie, Ministerul Educației și Cercetării a transmis procedura de prevenire și detectare a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV – 2, așa cum aceasta este prevăzută în ordinul comun MEC/MS nr. 3235/93/04.02.2021.
Un ordin pentru care s-a zbătut mult ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu. Nu intrăm în amănunte, pentru a nu ne lungi.
Prevederile ordinului comun al MEC/MS au fost transmise încă de săptămâna trecută inspectoratelor județene școlare, care, la rândul lor, le-au făcut cunoscute directorilor de școli și grădinițe.
Tragem nădejde că atât profesorii, învățătorii și elevii ori copiii din grădinițe, vor respecta deopotrivă, prevederile măsurilor de prevenire, astfel încât școlile și grădinițele să aibă o activitate normală.
Între timp, ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că semestrul întâi al anului școlar viitor se va încheia înainte de Crăciun. Iar pentru recuperarea materiei incomplet însușite datorită școlii online, elevii și profesorii vor avea zilnic câte o oră în plus. Special pentru recuperarea materiei incomplet însușite în vremea școlii online. Ore pentru care profesorii și învățătorii vor fi remunerați în plus, cu 100 de lei/oră.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here