Deşi nu recunoaşte, Guvernul Cioloş acţionează în contra intereselor românilor şi în favoarea multinaţionalelor. Avea încă de pe vremea Guvernului Ponta o Lege a salarizării unice a bugetarilor, îndelung pregătită de ministrul Muncii de atunci, Rovana Plumb, şi negociată la sânge cu reprezentanţii oamenilor de afaceri şi ai sindicatelor. A ascuns-o ca nu cumva să crească salariile la stat, ceea ce ar fi obligat firmele private şi în special multinaţionalele să sporească şi ele răsplata muncii românilor.
Şi mergând târâş-grăpiş cu gândul la încheierea mandatului limitat, din greşeală în greşeală, Guvernul Cioloş se încurcă în hăţişul propriilor hotărâri care au creat un haos de nedescris în sistemul de salarizare a bugetarilor. Există mari diferenţe salariale în cadrul aceloraşi categorii de bugetari, care sunt apreciate, pe bună dreptate, discriminări ce alimentează nemulţumiri, proteste, revendicări în cascadă la care guvernanţii răspund doar cu promisiuni. Că va fi bine şi la vară cald. Dar nu se ştie dacă ei vor mai apuca să-şi prelungească mandatele, mă refer la membrii cabinetului Cioloş, cu toate eforturile ce le fac în această direcţie de cele două palate, de Noul PNL, de surogatul numit USR (Uniunea Soros România!) şi de ONG-ul UDMR, în caz că ultimele două vor trece pragul alegerilor parlamentare, de la 11 decembrie 2016!
Fără a mai intra în amănunte, scandalul cel mare este între PSD şi Noul PNL(în fapt PDL!). Primul partid important al ţării a realizat că o ordonanţă de guvern ce prevedea nişte măriri de salarii în Învăţământ şi în Sănătate avea caracter discriminatoriu, neacordând o creştere de 15% şi personalului auxiliar din Sănătate.
Cârpind Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Cioloş cu nişte amendamente fireşti, PSD-ul i-a înfuriat pe cei din Noul PNL. Care ba spun că nu sunt bani, ba că legea creşterilor salariale în Învăţământ şi în Sănătate n-ar fi constituţională. Şi Noul PNL şi Guvernul Cioloş susţin acelaşi lucru, fiind mână-n mână. Totuşi, minciunelele cu lipsa de cvorum nu ţin, din moment ce nu pot fi probate, parlamentarii Noului PNL ieşind şi de la dezbaterea legii, dar şi de la vot!
Dacă ar fi fost corecţi, cei din PDL-ul botezat Noul PNL trebuiau să se lupte pentru ideile lor şi să rămână în sala Parlamentului. Ori ei au dat bir cu fugiţii. Treaba că nu sunt bani s-ar putea să fie oarecum adevărată, dar asta din pricina Guvernului Cioloş, care se laudă cu o minunată creştere economică de aproape 6%! Lucru confirmat şi de Comisia de la Bruxelles şi de Eurostat, de Banca Mondială şi de FMI!
Şi totuşi, din moment ce 80-85% din bogăţiile ţării şi din produsul intern brut, adică din PIB, e realizat de multinaţionale şi produsele ca de altfel şi profitul iau drumul străinătăţii chiar înainte de a fi fiscalizate, înseamnă că există o „economie străină” din România şi pe ea se bazează creşterea economică cu care se laudă Guvernul Cioloş.
Altă explicaţie nu există. Din moment ce pe Gelu Diaconu, fostul şef al ANAF, l-a dat pe mâna DNA fără ca omul să fie vinovat, precis a supărat cu ceva. Fostul prim-ministru Victor Ponta îi ceruse să aplice legea şi să controleze evaziunea fiscală făcută de multinaţionale. Pe vremea aceea erau bani şi pentru măriri de salarii, dar şi de pensii. Acum, cu o creştere economică aiuritoare, cea mai mare din Uniunea Europeană, munca românilor este cea mai prost plătită. Dar se umflă capitalul şi, evident, profitul multinaţionalelor!
Ion PREDOŞANU