Ca la noi, la nimeni – Sacul şi peticul de vreme rea

299

Este vremea din Postul Mare al Sfintelor Paşti şi ne ferim să facem păcate. Nici măcar cu vorba scrisă. Mai ales că nu de încălzirea uşor primăvăratecă şi globală ne e cel mai tare frică, ci de posibilitatea ca din lipsă de informaţie să greşim mai tare decât o face prim ministrul româno-francez, oricum tehnocrat bruxellez, Musiu Dacian Julien Cioloş.
Şi dacă tot veni vorba de Dacian Julien Cioloş, primul ministru al „Guvernului meu”, cetăţeanul româno-francez cu acest nume nu numai că nu-i iese din cuvânt Mentorului său Klaus Werner Iohannis, preşedintele apreciat drept „Diletant” de ediţia on-line a publicaţiei germane Der Spiegel, dar îşi permite s-o mai ia de unul singur şi pe arătură. Ce, deh, este inginer agronom la bază, cu practică în vacanţele studenţeşti taman în Franţa. Unde , mai târziu, şi-a dat şi un masterat. Şi s-a mai şi însurat. Nu cu oricine, ci cu fiica de altfel frumoasă a unui înalt ofiţer al serviciilor secrete franceze. La noi, în Gorj, se fac căsătorii între bărbaţi şi femei din sate diferite şi la întrebarea „De unde eşti?”, soţul e obligat să recunoască: „De unde-mi este nevasta”. Chestiune valabilă şi în cazul numitului Julien, soţul soţiei sale Victorie. Aceea, vă mai aduceţi aminte, care vorbea de rău vinurile româneşti, aducând imense deservicii ţării noastre. Că a lor, a celor care fac rău României, nu este!
Iar Musiu Dacian Julien (ce predestinare!) Cioloş s-a trezit vorbind pe tema dacă este sau nu este ofiţer acoperit. Deşi nu-l întrebase nimeni. Pare-se că pe Facebook, fostul jurnalist şi senator Sorin Roşca Stănescu l-ar fi acuzat că ar fi ofiţer acoperit. Un om cu scaun la cap nu ar fi băgat în seamă afirmaţia unuia care ştie cu ce se mănâncă ofiţerii acoperiţi. Mai ales că Sorin Roşca Stănescu a şi fost dat afară din presă pentru că fusese ofiţer acoperit! Musiu Julien a negat că ar fi ofiţer acoperit. Şi, ca de obicei, cine se scuză se acuză!
Beleaua nu s-a terminat aici, întrucât Dacian Julien Cioloş s-a aruncat cu capul înainte, băsnind că nişte terorişti au folosit cartele prepay cumpărate în România. Iar informaţia i-ar fi furnizat-o SRI. Care SRI l-a contrazis pe pupila lui Her Klaus Werner Iohannis, cât o fi el de premier tehnocrat, cum îi place să-şi spună. Păi dacă SRI nu recunoaşte că l-ar fi informat pe Dacian Julien Cioloş, atunci cine a făcut-o? Socru-su? Ori alte servicii. Cum lucrurile nu se leagă tot aşa Dacian Julien Cioloş s-a legat la cap fără să-l doară. Prins cu ocaua mică, normal, acum tace mâlc. Precum Jupânul lui de la Cotroceni.
Să pricepem ce-i de priceput. Preşedintele Klaus Werner Iohannis a dat SRI-ului tot felul de drepturi, iar guvernele, inclusiv „Guvernul meu” a alocat o sumă babană în Bugetul pe 2016 aceluiaşi SRI. Cioloşică, om de statură mică, le va mai da alţi bani şi la viitoarele rectificări bugetare, cu siguranţă. Pentru siguranţa lui, nu a cetăţenilor ţării! Le face cadou un proiect de lege prin care cartelele telefonice se vor vinde numai pe bază de buletin sau paşaport. Dar SRI-ul nu ceruse aşa ceva.
Culmea este că, în ciuda atentatelor, în Belgia cartelele prepay pot fi cumpărate la liber, la fel ca în România. Germania, Franţa (cărora Julien le cântă-n strune!), Spania şi Italia cer, în schimb, datele cumpărătorilor. Aflu că un sondaj CURS anunţă că aproape 40% dintre bucureşteni sunt nemulţumiţi de felul în care Iohannis conduce ţara. Aproape sigur, cu excepţia Sibiului, o anchetă sociologică în restul ţării ar da un procent mult mai mare.
Şi cum preşedintele Iohannis este răspunzător mai ales de politica externă, înseamnă că răul pe care-l face poporului român „Guvernul meu”, de falşi tehnocraţi şi de paparude, dat pe mâna nepriceputului de Dacian Julien Cioloş îşi trage Jupânul în jos. În sondaje.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here