Ca la noi, la nimeni – Sabotajul și blocajul Dulapului săsesc!

305

De data aceasta, la propunerile de acceptare a noilor miniștrii de Prim-ministrul Viorica Dăncilă la Justiție, Educație, Mediu și Energie, ultimele trei rămânând vacante în urma ieșirii ALDE de la guvernare, Preș. Klaus Werner Iohannis a răspuns miercuri, la ora 18,00.Răspuns este un fel de a spune.
În realitate, vorba publicistului Cornel Nistorescu, directorul Cotidianul, care își titrează editorialul ca „Rezbel electoral stârnit de comandantul Klaus” este vorba despre „noua și marea înjurătură la (adresa) PSD.”, citită după ce niște consilieri(probabil din serviciile secrete germane BND!) i-au scris un text obraznic, împănat cu vorbe grele, urât mirositoare, dar pe care Dulapul Săsesc l-a prezentat scrâșnind printre dinții săi ca fasolea.
Președintele executiv al PSD, ministrul Finanțelor Publice – Eugen Teodorovici, a caracterizat ieșirea Cucului de la ora 18,00 ca fiind: „Același discurs stereotip, rostit rar și apăsat în stilul personal extrem de teatral de către domnul președinte; aceleași clișee verbale: guvernare toxică, haotică, incompetentă, dezastruoasă, coruptă etc.” Să nu care cumva să credeți că încă președintele a adus niscaiva argumente, el aflându-se într-o campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din 10-24 noiembrie 2019 și are impresia că poate spune orice fel de prostii.
La perorațiile aceluia care folosește banii publici și Palatul Cotroceni – aici mă refer la teritoriul Administrației Prezidențiale – pentru răfuielile sale cu PSD și Guvernul Dăncilă în propria campanie electorală pentru un al doilea mandat care să-i prelungească lenea și confortul, plus imunitatea, pe încă cinci ani se impunea un răspuns. Și încă unul ferm.
Replica extrem de tăioasă a venit la ora 20.30 de la Palatul Victoria, din partea celei atacate și care era, de fapt, în legitimă apărare.
Doamna Viorica Dăncilă.
„Am văzut lașitatea domnului Tăriceanu, am văzut minciunile domnului Victor Ponta, am văzut plângerile penale(de „înaltă trădare!!!”, n.m. I.P.) din partea domnului Orban și jignirile lui Orban. Am văzut încă o dată atacurile domnului Iohannis.
Înțeleg că trebuie să mă lupt cu toți acești „bărbați de stat” ai României, care nu au înțeles că lupta politică e pe proiecte și nu pe cine țipă și jignește mai tare”, a scris pe contul său de Facebook, postând și o filmare cu declarațiile făcute miercuri.
Ea a amendat simplu și la obiect ieșirile necontrolate ale Preș. Klaus Werner Iohannis, care folosește, cum spuneam, spațiul Administrației Prezidențiale și banii publici pentru murdara sa campanie prezidențială, declanșată cu mult înainte de startul acesteia – în ziua de 10 octombrie 2019!
„Cine scoate sabia, de sabie va muri” este un dicton valabil și pentru pretinșii oameni politici. Mai ales pentru acela care-și atinsese apogeul ca primar al Sibiului.
Pălăria de președinte echilibrat, moderator între partidele politice, între instituțiile statului și garant al Constituției este mult prea mare și nepotrivită pentru un Diktator!
Până și Theodor Paleologu, candidat la alegerile prezidențiale din partea PMP a zis: „Procentele lui Iohannis se vor topi ca untul la soare. E mitul neamțului neromânizat.”
Totuși, premierul l-a acuzat pe Iohannis de sabotaj continuu, în ultimii doi ani și jumătate, promițând că va merge în parlament pentru un vot de încredere. Un vot pe care dacă nu-l obține nu înseamnă că va cădea guvernul!
ION PREDOȘANU

P.S. Amintit în zicerea: „Iohannis are un comportament la fel de imatur și egoist ca al lui Tăriceanu”, liderul ALDE a luat-o la sentiment pe Doamna Dăncilă cu „Dragă Viorico”.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here