Ca la noi, la nimeni – Românii, mai îngrijorați de inflație decât de alegeri!

483
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cuvintele adevărate nu sunt plăcute, iar cuvintele plăcute nu sunt adevărate.”
Lao Tzu

În simplele note din “Gorjeanul” de joi nu aveam știre despre ceea ce vor anunța cei doi copreședinți ai Coaliției de guvernare, întrucât Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, și Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, au susținut o conferință de presă comună, în care au anunțat deciziile celor două partide aflate la guvernare, după cum anunțaseră cei doi lideri – unul de centru-stâga, celălalt de centru-dreapta – abia seara la ora 19:00. Și, ca doi oameni politici serioși, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-au ținut de cuvânt și de această dată.
HOP ȘI SONDAJUL AVANGARDE! Coincidență sau nu, culmea este că în aceeași zi a apărut și un sondaj de opinie. Potrivit acestuia, peste jumătate dintre români – 53% – se declarau de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, după cum susține o cercetare sociologică realizată la comanda PSD și PNL de către Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE, dat publicității, cum spuneam, miercuri, chiar în ziua în care Coaliția a anunțat decizia sa de comasare.
ALIANȚA PSD-PNL PENTRU STABILITATE. Acum, se pune, firesc, întrebarea, dacă a apărut USL 2? Stânga a făcut alianță electorală cu dreapta și pornește de la 51% în sondaje (31% – PSD și 20% – PNL). Deci, așa cum au anunțat Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, alegerile locale și cele europarlamentare se comasează și vor avea loc pe data de 9 iunie. PSD și PNL vor candida pe o listă comună la Parlamentul European, listă care, cel mai probabil, va fi deschisă de către o femeie neînscrisă în vreunul dintre cele două partide.
Este, fără doar și poate, așa cum au declarat și cei doi lideri copreședinți ai Coaliției de guvernare, o alianță pentru stabilitate. O stabilitate extrem de necesară atâta vreme cât este apreciată de cetățeni și, mai mult, se menține într-un moment în care nici măcar nu știm cât va dura războiul de la graniță! Și nici care va fi rezultatul acestuia.
ÎNTRE UNANIMITATEA DE LA VÂRFUL PSD ȘI CÂRCOTELILE DE LA PNL. Conducerile naționale ale celor două partide s-au întrunit în aceeași zi de miercuri. Dacă la vârful Partidului Social Democrat a existat o unanimitate în susținerea variantei comasării și a listei comune pentru alegerile europarlamentare, nu același lucru s-a petrecut și în BPN-ul PNL. Unde au existat și opinii împotrivă. Nu multe, dar destul de vocale. Până la urmă, 58 dintre liberali au votat „pentru”, cinci voturi „împotrivă” și două abțineri.
O altă diferență a constat în faptul că dacă la PSD s-a vorbit de alegerile prezidențiale ce vor avea loc în luna septembrie – pe 8 și pe 22 – la ședința Biroului Politic al Partidului Național Liberal nu s-a spus nimic despre prezidențiale!
ION PREDOȘANU

P.S. PNL ȘI IOHANNIS, MARII PROFITORI. După părerea mea, comasarea este un lucru bun, dacă e și constituțională, avantajați fiind pretinșii liberali și Preș. Klaus Werner Iohannis, care vrea cu tot dinadinsul să ocupe o funcție la vârful Uniunii Europene. Nu și al Comisiei Europene, întrucât acolo și-a anunțat candidatura actuala președintă Ursula von der Leyen! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here