Ca la noi, la nimeni – România – viitor hub furnizor de energie!

540
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Unicul dor al vieții mele este să-mi văd națiunea fericită, pentru care după puteri am și lucrat până acuma.”Avram Iancu

Într-un mesaj transmis din Statele Unite ale Americii, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, spunea: „În viitorul apropiat, România va pune capăt dependenței energetice și va deveni la rândul său un furnizor în regiune”, declarație făcută după întâlnirea cu secretarul de stat pentru Energie Jennifer Granholm.
„Sprijinul administrației Statelor Unite ale Americii și al secretarului de stat Jennifer Granholm rămâne esențial pentru a progresa cu succes ca hub regional și pentru a implementa tehnologii de ultimă generație”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe X. S-a reamintit intenția de a crea o centrală atomoelectrică la Doicești, alcătuită din elemente modulare ca tehnologie de ultimă generație. O centrală, ce-i drept, încă neexperimentată în Statele Unite ale Americii.
Anterior, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a avut o întrevedere cu secretarul de stat american Anthony Blinken, în cadrul vizitei de lucru pe care șeful Executivului român o face, în aceste zile, în Statele Unite ale Americii.
Agenda întrevederii a inclus subiecte care au vizat, în principal, consolidarea relației bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, includerea României în programul Visa Waiver, precum și aspecte legate de securitatea în zona Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina, conectivitatea în regiune și asigurarea securității energetice regionale și europene.
Premierul Marcel Ciolacu se află în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, unde are programate întrevederi cu înalți oficiali americani și cu reprezentanții unor companii din industria de armament, transmite Mediafax. Chiar ieri, adică marți, două dintre cele mai mari companii din domeniul Apărării au fost vizitate de către premierul Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Apărării, Angel Tîlvâr și cu ministrul Economiei, Radu Stroe.
NEA FLORIN MILIARDARUL AȘTEAPTĂ CITAȚIA DE LA DNA! După ce Parlamentul României și-a dat acordul ca senatorului Florin Cîțu să-i fie ridicată imunitatea, iar preș. Klaus Werner Iohannis le-a ridicat imunitatea foștilor miniștrii USR (Uniunea Sabotați România!) ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, urmează ca Direcția Națională Anticorupție (DNA) să-i citeze spre audieri, din moment în moment. S-a vorbit despre fraudarea bugetului României cu peste un miliard de euro, prin comenzile astronomice pentru populația României eligibilă vaccinării anti Covid 19 – numai 10,7 milioane de persoane – dar se pare că, în realitate, suma depășește două miliarde de euro!
ION PREDOȘANU

P.S. Ne-am permis să parafrazăm filmul Nea Mărin miliardar, o spumoasă comedie cu Nea Mărin, adică Amza Pelea în rolul principal. În realitate, nea Florin Cîțu este și el miliardar întrucât s-a autoîmproprietărit cu un munte întreg de 70-75 hectare de pădure, în zona Voineasa, unde neam de neamul lui nu a avut pădure. Iar valoarea muntelui „norocosului” Nea Florin este în jur de 12,5 miliarde de euro! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here