Ca la noi, la nimeni – România lucrului prost făcut!

251

Ni s-ar putea reproşa că este mult prea devreme să admitem că păcăleala din campania electorală prezidenţială a câştigătorului Klaus Iohannis, aceea cu România lucrului bine făcut, rămâne o himeră. Au trecut şase luni şi semnele dătătoare de speranţe nu se întrevăd.
IOHANNIS CONTINUĂ CU ECHIPA LUI BĂSESCU. La un moment dat a fost atacat prim-adjunctul directorului SRI, generalul cu vreo patru stele Florian Coldea, care era maior în timpul mascaradei dovedite cu „răpirea” aranjată a jurnaliştilor români în Irak. Iohannis ne-a spus răspicat, la numirea directorului apropiat lui, liberalul sas Eduard Hellvig, că Florian Coldea rămâne!
Mai nou, senatorul Călin Popescu Tăriceanu a trimis o Scrisoare preşedintelui Iohannis spre a-l informa că o femeie din Galaţi, Mariana Rarinca, fostă secretară a Cabinetului de avocatură al decedatului soţ al Liviei Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a făcut şase luni de puşcărie nevinovată. Cu toate că ea a fost achitată de judecători ai Curţii de Apel, femeia a suferit cumplit în cele cinci luni de detenţie la Penitenciarul Târgşor. Şi totul pornise de la un denunţ de şantaj, ce s-a dovedit în final mincinos, al numitei Livia Stanciu. Al cărei abuz a continuat cu complicitatea Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, partenera Liviei Stanciu. Dacă un preşedinte ce se pretinde că a fost măcar cât negru sub unghie liberal nu se preocupă de apărarea drepturilor omului, deci ale cetăţeanului de rând, dar îşi găseşte timp pentru tenis şi amendarea Legii vânătorii, ce speranţe să aibă ceilalţi cetăţeni?
Klaus Iohannis s-a şi grăbit să răspundă Scrisorii senatorului Călin Popescu Tăriceanu, semnată şi de alţii, prin care se cerea demisia/demiterea abuzivelor Livia Stanciu şi Laura Codruţa Kovesi. Mai înainte cu o zi, Consiliul Suprem al Magistraturii îl dăduse pe Călin Popescu Tăriceanu pe mâna Inspecţiei Judiciare, dar nu luase nicio măsură asupra celor două din echipa lui Traian Băsescu.
Iohannis face un pas înapoi şi se dezice, cum că n-ar fi de competenţa lui. Fals.
Legea răspunderii magistraţilor prevede că preşedintele numeşte şi revocă pe preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi pe procurorul şef al DNA. Din două una: preşedintele ţării ori nu ştie, fiind prost informat de o echipă de consilieri ageami, ori nu are curajul să ia masuri radicale şi să se pună rău cu SUA, în cazul Laurei Codruţa Kovesi!
Dacă Iohannis crede că nu are competenţe în materie de Justiţie, oare în conducerea către România lucrului bine făcut o avea? Că, deocamdată, face eforturi să continuăm cu echipa lui Traian Băsescu în România lucrului prost făcut. Cu „stat de drept” în care-s pedepsiţi nevinovaţii.
IOHANNIS ATACAT DE COMUNITATEA ROMÂNILOR DIN SUA PENTRU AMBASADORUL GEORGE MAIOR. În subtitlu am cam spus tot. Comunitatea românilor din SUA, deci o adevărată Diaspora, susţine că în mandatul lui George Cristian Maior ca director al SRI, instituţia a involuat spre fosta securitate.
TRANSALPINA, DEPLOIRABILĂ. De prin 2008 încoace s-au tocat 400 de milioane euro pentru permanenta renovare a Drumului Regelui – Transalpina, ce merge din Gorj până la Şugag. Fără a fi practicabil, modernizarea Transalpinei rămâne neterminată. Ca şi autostrăzile dintre vechiul Regat şi Transilvania.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here