Ca la noi, la nimeni – România creşterilor nesănătoase!

379

Creşterea şi descreşterea României ar trebui să ne preocupe pe toţi. De la simplul cetăţean până la ăl mai mare politician. Chit că, din păcate, nu ne putem baza pe ei. Şi nu mă refer doar la parlamentarii în care trage toată lumea. Inclusiv preşedintele Klaus Iohannis şi, uneori, chiar primul ministru Dacian Cioloş care-ar fi mai potrivit să se uite la ei. La ce nu fac ei pentru ţară. Ce-i drept, preşedintele a fost ales, şi nu-i prima dată când alegătorii se păcălesc, iar Dacian Cioloş a fost impus cu anasâna de Bruxelles şi Comisia Europeană.
CREŞTERE ECONOMICĂ FALSĂ. Sub Guvernul Ponta, România a înregistrat a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Una recunoscută de însuşi EUROSTAT, un serviciu de statistică al Uniunii Europene. Probabil că asta a deranjat şi s-a decis pe aiurea – la Bruxelles şi Washington, probabil – ca această creştere economică să fie stopată. Ar fi de reţinut că şi Bugetele României de pe timpul cabinetului Ponta nu au avut prevăzute sume considerabile, ori chiar deloc, pentru Investiţii. Ca să fie create locuri de muncă. A urmat, pe căi nedemocratice, instalarea Guvernului Cioloş, cu misiuni bruxeleze contrare intereselor României. Unul fără un program de guvernare, ci doar cu o biată ciornă de 13 pagini. Şi un Buget încropit pe cel alcătuit de fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici. Ieri, la Bucureşti, a fost prezentat Raportul de ţară. În care, printre alte critici, se constată absenţa… Investiţiilor.
CREŞTEREA NATALITĂŢII ŞI ANALFABETISMULUI. De ani şi ani, natalitatea se complace într-o continuă descreştere. De regulă, la românii majoritari. Căci la ţigani creşte într-o veselie. Tânărul şi talentatul reporter al Radio Oltenia Craiova, Răzvan Stoichiţoiu, fiul, altui celebru reporter al Radio România Actualităţi – Titus Stoichiţoiu, ne anunţa că judeţul Gorj ar fi pe un loc fruntaş la creşterea reală a natalităţii. Una bazată pe foarte multe naşteri ale unor minore. Eleve ce nu-şi vor putea termina studiile, nu-şi vor întemeia o familie, aproape sigur, dar care vor îngroşa rândurile celor fără şcoală. Poate chiar ale analfabeţilor, în număr din ce în ce mai mare în România capitalism,ului sălbatic ori de cumetrie.
CNADNR ARE UMOR NEGRU! În loc să fie preocupată de starea proastă a drumurilor, CNADNR – Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – se ţine de şotii! Că stăm prost cu infrastructura nu-i o noutate. Autostrăzile se surpă şi nu se construiesc atâtea câte sunt rău făcute şi neîntreţinute. În aceste condiţii, CNADNR dovedeşte că are umor negru! Şi a instituit un Concurs de fotografie privind Drumurile din România. Se vor acorda 12 premii lunar, un Premiu de popularitate şi Marele Premiu. În vremea asta, Transalpina – fostul Drum al Regelui, existent de pe timpul Daciei preromane – e şi prost făcut şi rău întreţinut. Cu Transfăgărăşanul ne mândrim că-i cel mai important drum din lume la mare înălţime, demn de Cartea Recordurilor, la a cărui inaugurare am participat personal, în 1976, ca tânăr reporter la revista Flacăra, condusă de Poetul Naţional Adrian Păunescu.
Şi astfel, graţie CNADNR vom avea fotografii de drumuri proaste, nu şi autostrăzi!
ION PREDOŞANU

1 COMENTARIU

  1. Cei de la FMI au constatat ca Romania are crestere economica dar se afla in continuare pe locul 2 dupa Bulgaria la saracie.Ce inseamna asta??Ca unii incarca sa munceasca pe rupte si altii se chinuie sa fure ce produc cei dintai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here