Ca la noi, la nimeni – Robii fantasmelor mincinoase ale lui Cîțu!

372
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto:„Puterea nu corupe; dar ticăloșii dacă ajung într-un post de conducere, corup puterea.” – George Bernard Shaw

M-am crucit când am aflat că alocațiile pentru copii nu se vor dubla, așa cum prevede legea inițiată de PSD, votată de Parlamentul României, și promulgată de președintele Klaus Werner Iohannis. Mai înainte fusese prorogată de Guvernul LuCOVID, pe motiv că ministrul Finanțelor Publice, Vasile Florin Cîțu, nu a găsit resursele financiare necesare. Chiar dacă aceasta era menirea unui ministru de Finanțe.
Anul trecut, ca să facă deficitul bugetar praf, același executant și obedient slujitor al Guvernului Iohannis-Orban, achitase în avans precum la bordel peste patru miliarde de dolari pentru niște rachete Patriot ce nu fuseseră prevăzute în Bugetul pe anul 2019 la achiziții pentru înarmarea României. Dar probabil că ăsta-i prețul șepcuței primite de Klaus Werner Iohannis de la Președintele Donald Trump, pe terasa Casei Albe, la Washington.
S-au mai găsit bani și pentru firme de casă ale PNL, implicate în tot felul de achiziții fără licitație, în vremea celor două luni de Stare de urgență. Nici alte firme de asigurări n-au fost uitate, fiind probabil sponsori ai PNL în campaniile electorale trecute și viitoare. Numai pentru dublarea alocațiilor copiilor s-a dat 15% în loc de 100%, adică vreo 23 de lei amărâți!
„Geniul” de la Finanțe, individul numit Vasile Florin Cîțu, nu va găsi bani nici pentru creșterea pensiilor cu 40%, așa cum prevede Legea pensiilor de la 1 septembrie 2020.
O analiză a mediocrului de la Finanțe ne-a oferit-o, marți, senatorul PSD Radu Oprea. Acesta i-a transmis un mesaj lui Cîțu:
„Economia se prăbușește, antreprenorii supraviețuiesc cu greu, oamenii își pierd locurile de muncă, iar puterea de cumpărare scade. Asta pentru că avem un guvern haotic obsedat doar de PSD și atât(aici îl copiază pe fostul profesoraș de fizică de la Agnita, Klaus Werner Iohannis, n.m. I.P.) Cîțu refuză să aplice legile cu un motiv pueril: nu ar fi sursă de finanțare. Dacă s-ar uita cu atenție în fișa postului de ministru al finanțelor, ar constata că tocmai aceasta este una din atribuțiile lui. Dar este incapabil și atunci dă vina pe oricine, mai puțin pe el.
În schimb, păcălește opinia publică cu un iluzoriu plan de relansare economică. Însă acesta NU are sursă de finanțare și constat că, de această dată, Cîțu nu se mai isterizează, cum o face de obicei. Cîțule, nu mai amăgi antreprenorii și cetățenii români cu fantasmele tale mincinoase. Pentru că finanțarea europeană să devină o certitudine mai este un drum lung de parcurs. Cu siguranță, banii nu vor putea fi accesați anul acesta. Până atunci, economia ce face? Moare!
Firmele au nevoie de sprijin azi, locurile de muncă trebuie susținute prin programe eficiente, țintite. Iar Cîțu, ca de obicei, nimic”, a scris senatorul PSD Radu Oprea pe Facebook.
Are dreptate publicistul Cornel Nistorescu atunci când afirmă: „Nu ne poate fi mai liniștită viața și mai prosperă cu o caricatură ca Vasile Florin Cîțu la Finanțe”.
În fond, ne-am ales singuri prezentul și viitorul chinuit și penibil, acceptând doi miniștri comici la Sănătate, pe Victor Costache și pe Nelu Tătaru – un chirug de doi lei la Spitalul din Huși, până mai ieri, dar președinte al Organizației PNL Vaslui -, ambii două slugi ale mahărilor din PNL, dar și lungi șiruri de prim-miniștri decorativi, buni de păpușat de aceleași grupuri de generali, de mafioți și de rechini economici – atât din țară, cât și de afară -, care ne-au pricopsit și cu al doilea mandat al președintelui Klaus Werner Iohannis!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here