Ca la noi, la nimeni – Riscurile “șobolaniadei” și deciziei DIICOT!!!

326

Iarăși s-a legat de-o minivacanță prin declararea unei noi zile libere, luni, când la calendarul creștin ortodox s-a sărbătorit Sfânta Treime.
RUSALIILE SAU POGORÂREA SFÂNTULUI DUH. Nu-i vorbă, duminică a fost zi liturgică însemnată la calendar drept sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh(Cincizecimea sau Rusaliile). Spre cinstea sa, Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a transmis un mesaj tuturor românilor chiar duminică.
ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI. Acum să nu vă închipuiți că președintele Iohannis și-a intrerupt minivacanța și a renunțat la drumul cu coloana prezidențială până la Sibiu și înapoi. Mesajul l-au transmis funcționarii Administrației Prezidențiale.
“În ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Indiferent că trăiesc în țară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă și mai aproape unii de alții, legați de aceeași dragoste de țară, de aceeași limbă și de aceleași datini”, se arată în mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni.
PRO ROMÂNIA SAU PARTID BALAMA? Săptămâna trecută, cinci deputați ai PSD au trecut la partidulețul Pro ROMÂNIA. O fi bine, o fi rău?
Cert este că cei cinci au fost aleși pe listele social-democraților și dau dovadă de totală lipsă de caracter, înșelându-le așteptările celor care i-au ales.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a exprimat la modul general despre șobolani, referindu-se la doi foști prim-miniștri. Se știu ei care.
Din păcate, începând de vinerea trecută, PSD și ALDE nu mai au majoritatea în Camera Deputaților.
Ce-i drept, PSD are un protocol cu UDMR privind colaborarea parlamentară, mai sunt alte 17 voturi ale minorităților altele decât cea maghiară și alianța de guvernare mai poate să-și treacă măsurile sau legile prin Camera Deputaților.
Așa că, pe lângă pericolul suspendării prim-ministrului Viorica Dăncilă, în cazul că DIICOT va decide începerea urmăririi penale în cazul său, mai există un alt posibil necaz.
Pro ROMÂNIA să joace rolul de partid balama, precum nefastul UNPR al generalului de tristă amintire Gabriel Oprea, să strângă toți parlamentarii nemulțumiți de prin PSD, ALDE, USR sau chiar din Noul PNL și să voteze o posibilă moțiune de cenzură a firavei drepte românești. Așa cum abia așteaptă Ludovic Orban sau chiar președintele Iohannis.
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here