Ca la noi, la nimeni – Riscurile inconsecvenţei Crinului

282

C-aşa-i în tenis, veţi zice. Criticul cel mai feroce şi oratorul aproape desăvârşit care este Crin Antonescu se tot răzgândeşte. De parcă s-ar fi molipsit de la fostul lui inamic Traian Băsescu. Arendaşul din Dealul Cotrocenilor ce i-a promis sprijin în alegerile prezidenţiale. Până l-a păcălit bine, afirmând că între Ponta şi Antonescu el l-ar vota pe Crin A. Cum de-a ieşit din USL, Băsescu l-a lăsat de izbelişte.
Prea adesea ameninţă lumea cu demisia. Cum a procedat înaintea referendumului din 29 iulie 2012. Apoi a dat-o la-ntors şi lumea aproape a uitat. Şi-a mai dat demisia, de data asta de-adevăratelea din fruntea Senatului. Şi ce-a câştigat? Mai aproape de zilele noastre, de parcă ne-ar ameninţa, a mai pomenit de o demisie din fruntea partidului, în cazul că liberalii nu fac 20% la alegerile europarlamentare din luna mai 2014.
Pe 1 aprilie, Camera Deputaţilor n-a fost de acord cu acciza de 7 eurocenţi pe litru de carburant. Şi s-a găsit tocmai Traian Băsescu, acela care ne-a dat TVA cu polonicul, să ţipe la primul ministru ce ne oferise accize cu linguriţa. Şi, uite-aşa, printre păcălelile de 1 Aprilie cea mai mare este aceea că Traian Băsescu – apoliticul instalat ca şef al Opoziţiei – s-a trezit plângând pe uimerii poporului din pricină de… acciză. Totul numai spre a face jocurile Paridului Mişcarea Populară.
În ton cu Traian Băsescu s-a dovedit a fi şi răzgândacul Crin Antonescu, liderul liberal cerându-le alor săi să voteze contra Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Ponta privind creşterea accvizei. De parcă nu liberalii o propuseseră, ce-i drept, pe vremea USL. Când ministru la Transporturi se fpăcea că este Relu Fenechiu – actualmente priponit -, iar la ministerul Finanţelor Publice Daniel Chiţoiu. Cel retras din Cabinetul Ponta chiar înaintea destrămării USL! La ordinul surogatului de dictator – în PNL – Crin Antonescu. Un om ce avea toate şansele să fie un candidat cu şanse reale de a deveni un altfel de preşedinte al României faţă de cum a fost în cei aproape zece ani Traian Băsescu. Dar, ce să-i faci, toată pasărea pe limba ei piere. De mai bine de o jumătate de an parcă i-a suflat Traian Băsescu în gură. Îl copiază de numai poţi face deosebire între afirmaţiile Băsescului şi ale Crinului.
Alegerile europarlamentare vin cu grăbire. Fără ca vreun partid să fi propus vreo mare figură de politician român care să facă o figură frumoasă în Parlamentul Europei. Oricum, la PSD există o persoană ce mi-a fost coelgă la ziarul AZI, Corina Creţu – demnă de misiunea sa acolo. Nici Daciana Sârbu n-a ajuns europarlamentar, ca de altfel şi Adina Vălean de la PNL, decât prin munca şi valoarea lor. Crinuţul s-a amorezat de Adina Vălean pe când discreta europarlamentar era pe acolo cam demultişor.
Dacă liderul PNL, Crin Antonescu, nu l-a dorit pe listă pe actorul, scriitorul şi politicianul Mircea Diaconu e limpede că s-au făcut jocurile Băsescului. Până la această oră nu ştim dacă Mircea Diaconu va putea participa în alegeri măcar ca independent. Cert este că Fata lu’ Tata – EBA şi alte foste portocalii ca ea nu ne vor mai face ţara de ruşine în Europa. N-ar strica să piardă trenul şi Monicuţa Macovei, caţa lu’ Băsescu la Parlamentul European.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here