Ca la noi, la nimeni – Riscurile Guvernului Iohannis-Orban!

411
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Guvernarea este școala minciunii legalizate.” – Harry Ross, Din Aforisme – Există o religie a eșecului?

Ordonanța de Urgență a Guvernului care privește majorarea cu numai 20% a alocațiilor de stat pentru copii, începând cu luna august, a fost respinsă de Comisia de Muncă a Senatului. Marți, urma ca Senatul să aibă o ședință în plen, la ora 14,00, și cum PSD are majoritate în Senat e de presupus că respingerea OUG de reducere a alocațiilor de stat pentru copii și plata lor integrală etapizat, până în anul 2022, s-a votat. Urmează, apoi, ca documentul să ajungă la Camera Deputaților – forul decizional.
Astfel, senatorii doresc ca alocațiile de stat pentru copii să se dubleze, așa cum prevede legea. Creșterea alocațiilor pentru copii în trepte, așa cum stipulează cumplita OUG nu-i mulțumește pe social-democrați, care dețin majoritatea în Senat(și consideră că sunt bani pentru această creștere a alocațiilor!), iar pe familiile cu copii sub vârsta de 18 ani nici atât. E drept că Legea respingerii acestei nenorocite de Ordonanță de Urgență a Guvernului Iohannis-Orban va ajunge la Palatul Cotroceni, iar guvernanții o mai pot contesta. Așa că președintele Klaus Werner Iohannis și prim-ministrul Orban Ludovic mai pot trage de timp. Și nimic mai mult!
În Senat, nenorocita de OUG a fost respinsă cu voturile PSD, senatorii USR și UDMR s-au abținut, iar sernatorii PNL au votat împotriva respingerii.
Nici majorarea pensiilor cu 40%, așa cum prevede legea, nu este o măsură negociabilă. Chit că ministresa Muncii, Violeta Alexandru, afirma, marți, că se va discuta o creștere cu 10-14%, ultimul cuvânt avându-l prim-ministrul Orban Ludovic. Cifrele anunțate de Violeta Alexandru nu acoperă nici măcar creșterile de prețuri. Protestele pensionarilor se întețesc în toată țara, iar șefa peste Muncă și Protecție Socială nici măcar nu le ia în seamă. S-a deplasat la un protest organizat la Alba Iulia, dar nimeni nu mai crede în minciunile membrilor Guvernului Iohannis-Orban!!!
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susținea următoarele: „Dacă de vorbă bună nu înțelegeți, poate înțelegeți de frică!” În opinia președintelui ALDE, rectificarea anunțată de Guvernul Orban reprezintă tăierea bugetului de pensii.
„De ce? Pentru că în bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare măririi pensiilor cu 40%, dacă ne luăm după ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 („am prevăzut sumele necesare pentru creșterea de la 1 septembrie a pensiilor, așa cum dispune legea”), dar și cum confirma și Cîțu în aprilie („majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget”). Orice rectificare negativă pe care o va face Guvernul Iohannis-Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor și îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicație firmelor de partid”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.
Se îngroașă rândurile celor care susțin Moțiunea de cenzură, ceea ce sporește posibilitatea ca Guvernul Orban să pice. Și parlamentarii Pro România, formațiunea condusă de Victor Ponta, vor vota Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, a decis, luni, Delegația permanentă a partidului.
Recent, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații au decis depunerea unei Moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban, în luna august.
„Avem de-a face cu un guvern cu credibilitate zero. Un haos mai mare decât acum nu poate fi creat nici măcar de PSD sau Opoziție, de aceea am hotărât depunerea unei Moțiuni de cenzură în luna august.(…) Colegii au propus ca la jumătatea lunii august să avem moțiunea depusă. La baza moțiunii va sta cartea neagră a guvernării PNL, cronologic, dar și pe fiecare domeniu în parte”, a spus Ciolacu după ședința Comitetului Executiv Național al PSD. El a făcut apel la toată Opoziția din Parlament să o voteze.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here